2021-11-26 133 浏览
💰西班牙烤乳豬件 Cochinillo Asado $268 (😋!)法式白酒煮蜆 Clams Marniere $168熱愛爾蘭咖啡 Hot Irish Coffee $78 (😍🥃!)哥倫比亞手沖咖啡 Columbia Hand Drip $70🍽🐷🥩🐚🥃🍟☕️🍷🍾今晚在上環孖沙街發掘了很高質的friday cafe & wine bar,💯情調、美食、美酒、好靚嘅手沖同3D咖啡,咖啡迷不可錯過!👍🏼我地叫咗2款主食,2杯咖啡,份量充足,好滿足咁渡過呢個Thursday Night 🧡 兩位managers服務好好,對咖啡有專業知識,更訴說了每款咖啡背後的故事,超like 兩位對coffee 嘅熱情🤗西班牙乳豬一切下去有戲劇性的「crisp」一聲,乳豬皮超級脆口,肉質軟滑,超級美味!這道菜很有誠意,皆因配菜:酸菜、黑醋醬,都是廚師自己醃製和烹調,跟出面餐廳食的有很大分別🐷 開胃之餘,又可以減低油膩感,第一道菜,已經吃得到很多❤️心機!白酒煮蜆,吃出了清甜的味道,應該很新鮮!加入白酒煮嘅忌廉汁,配上香料,煮得非常入味。伴上跟隨嘅法包,成就咗好開胃既Snack。至於兩杯咖啡☕️各有特色:哥倫
💰
法式白酒煮蜆 Clams Marniere $168

🍽🐷🥩🐚🥃🍟☕️🍷🍾

至於兩杯咖啡☕️各有特色:
哥倫比亞手沖咖啡- 幾種咖啡果混合而成的手沖,較fruity,帶有黑莓味和酒香🍇每一款咖啡果都先經酒桶內發酵,經日曬法後,取出咖啡豆,功夫十足。

熱愛爾蘭咖啡- 上層是打過的cream,下層是帶有whisky的咖啡,啱晒Stylish 之人。一啖飲晒兩樣,層次好豐富🥃 very special!

Last but not least, Friday Cafe 廚師、老闆、經理對煮食嘅態度真係100分認真,對alcohol and coffee 都好有passion,值得我地好好珍惜💪🏼 希望你地愈早愈大 (聽聞好似會開分店😂)!