2019-04-24
任食任飲鐵板燒-對於鐵板燒一向特別有情意結,間中都會自己去食,但價格不平,食完都唔夠飽,朋友說尖沙咀啱啱開咗一間任食鐵板燒,即去地方幾大,除左大廳多張枱之外,行入去還有幾張鐵板枱,店員安排了我們坐在吧檯位置, 可以望住師傅烹調,可以話即叫即睇住炒,正!燒鰻魚,皮煎至卜卜脆,肉質鮮嫩,加上鰻魚汁幾惹味!蔥花牛肉,點了五成熟, 和牛中間捲了炸蒜片和香蔥, 入口油脂味豐富,和牛味濃郁燒青花魚厚肉,鯖魚魚味重, 魚邊位燒至微焦,效果香口,重點係魚骨唔算多,好容易夾得開豚肉生姜燒,豚肉很大片,而且燒得爽脆而不膩,豚肉入味配上特製的醬汁,正黑松露魚扒散發著濃香既黑松露味,第一啖口感香,加上滑流魚扒,又係正中段叫d刺身,有新鮮爽滑的螺片、厚切爽甜軟滑的帶子、三文魚腩厚身肥美的,吞拿魚赤身、甜蝦腍滑鮮甜,叫左杯清酒,錦上添花芝麻雞翼炸得表皮香脆,好香芝麻味,內裡雞肉滑鉄板羊架,這個是一個表演,師傅在我的前面用火槍一燒,全部人都望過黎,精彩,師傅用孜然粉令到羊味道香濃,啖啖都食到羊肉獨特既香味,而且燒得好嫩滑呢個價錢絕對抵食,比起平時食得貴夾唔飽,之後一定會再嚟
燒鰻魚,皮煎至卜卜脆,肉質鮮嫩,加上鰻魚汁幾惹味!
芝麻雞翼炸得表皮香脆,好香芝麻味,內裡雞肉滑
呢個價錢絕對抵食,比起平時食得貴夾唔飽,之後一定會再嚟