2019-05-03 153 浏览
孟買廚房即印度菜,印度菜香料較重,但同時味道層次都豐富消費都不高,幾抵食! total叫左兩杯飲品+3款菜式+2烤餅都係$400鬆d香料羊排這碟大推! 羊排醃得好入味,香料味入晒落去d肉到, 而且味道係合香港人口味的再加上燒得焦香, 用鐵板香噴噴咁上菜,胃口大增呀烤雞馬薩拉呢款馬薩拉我覺得蕃茄味同洋蔥味都幾出,口味溫和,不辣。點烤餅食都幾夾香辣什菜同我想像的不一樣,原來印度嘅雜菜有好多青椒粟米青豆薯仔,有少少微辣,帶有甜味,幾好食洋蔥烤餅洋蔥烤餅係滿滿嘅芝麻同蔥,望落好吸引,食落好香芝麻香同埋蔥香,烤到微焦咁,但又好軟熟,餅邊口感脆脆的。芝士烤餅呢款烤餅就冇洋蔥烤餅口味咁香,但係鍾意食芝士嘅人都會覺得呢個唔錯,佢嘅芝士比較清淡,但係餡料就滿滿都係芝士,清淡得來唔油膩。奶茶:值得一提嘅係呢間餐廳格調好好,好有情調,亦調適合情侶約會去食
孟買廚房即印度菜,印度菜香料較重,但同時味道層次都豐富

香料羊排
再加上燒得焦香, 用鐵板香噴噴咁上菜,胃口大增呀

烤雞馬薩拉

香辣什菜