🍷🍽️🥩情人节松露法式美味▫️以下为情人节套餐$1288/位,早鸟价$1088/位♥️恋上松露情人节限定晚餐♥️☑️餐包🥖餐包有三款,微暖软熟,配搭松露盐牛油🧈及黑松露忌廉,黑松露忌廉嘅黑松露味好浓,好好味🤤。头盘STARTER:☑️鱼子酱• 红虾鞑靼•法式鸭冻批•松露鱼子酱放在红虾鞑靼上,2样都好好味,红虾弹牙新鲜。鸭冻批口感好似芝士蛋糕,但好有鸭味,口腔会留有余韵,旁边仲有啲苹果粒同士多啤梨粒增添口感及清新感。上面有吾少松露片,配咩食都别有一番风味。汤SOUP:☑️龙虾汤•松露 🦞 - +$38唔使加钱嘅有法式洋葱汤,但我地都选左龙虾汤,的确好香龙虾味,里面仲有好多龙虾肉粒,真材实料。上面有三片松露。义大利馄饨 RAVIOLI:☑️意大利芝士馄饨•蕃茄忌廉汁•松露🍅馄饨有两大件,入面包全好大件香浓芝士🧀,食完即刻有饱肚感。个蕃茄忌廉汁酸酸甜甜好好味,可以中和芝士嘅腻感。主菜MAINS ☑️烤澳洲M9和牛柳•红酒汁•松露🥩叫左5成熟,上到黎都刚好,职员会系客人面前即场刨松露片上去,牛柳嘅牛味浓,肉都易咬吾会韧,几高质,伴碟嘅烤薯同番茄同样美味☑️烤三黄鸡•松露🐤个鸡都烤得好出色,鸡皮超脆,肉都好嫩滑同J
🍷🍽️🥩

主菜MAINS
☑️烤澳洲M9和牛柳•红酒汁•松露🥩
烤澳洲M9和牛柳•红酒汁•松露

☑️烤三黄鸡•松露🐤
个鸡都烤得好出色,鸡皮超脆,肉都好嫩滑同Juicy, 调味都好好,鸡油香味出晒黎,系我食过最好味嘅烤鸡😋
烤三黄鸡•松露

☑️龙虾尾 - +$88
龙虾尾系起肉煎香再放返落个壳度,所以好容易就可以食到,好厚肉,本身冇咩调味,但就可以食到龙虾嘅鲜味。

甜品DESSERT:
🆗伯爵茶芝士蛋糕•啤梨酱
伯爵茶同芝士嘅味都吾浓,口感比较松散,但好欣赏店家好细心甘写左碟,仲主动帮我地影左好多张相,伴碟都好靓,水果好新鲜。
伯爵茶芝士蛋糕•啤梨酱

2024-02-14