2023-02-08
仲有幾日就係情人節啦,男士們準備好book咗餐廳未呢😏仲揀緊既唔洗頭痛!Espuma推出咗情人節套餐💕款式豐富價錢又合理,加上有埋花花佈置🌹可以同伴侶過一個浪漫嘅情人節Valentine set 2023APPETIZER1️⃣八爪魚牛油果西柚他他伴香脆蝦片面層八爪魚🐙切成碎粒爽口有彈性, 加上牛油果🥑西柚粒特別開胃, 可以將佢哋放上蝦片一齊食, 感覺特別有風味🤗2️⃣松露椰絲雞鎚配椒鹽蛋黃醬雞鎚加上松露椰絲配搭新鮮可口, 雞鎚亦唔油膩蛋黃醬會類似沙律醬咁個味好好, 點埋食更加滋味😋SALAD-TO-SHARE3️⃣無花果牛油果發達芝士核桃沙律伴黑醋汁無花果牛油果🥑都係我至愛嚟🤭經過烘焙嘅核桃特別香口, 配黑醋汁都係好醒胃😘SOUP4️⃣松露牛肝菌醬忌廉湯湯夠熱真係會加分✨湯感覺有溫度但唔燙口, 忌廉湯加牛肝菌醬後比一般嘅餐湯更加有味道, 加上松露香氣真係好好飲😋MAIN COURSE5️⃣挪威三文魚柳伴大蜆及草莓慕絲 $458三文魚外皮炸得金黃香脆肉質可口, 加啲草莓慕絲再甜甜哋咁味道特別😄6️⃣美國安枱斯肉眼扒伴大蝦及煙肉蘆筍卷 $558五成熟肉眼扒啱啱好, 大蝦🍤亦煎得好香口, 蘆筍卷嘅蘆筍非常爽口👍🏼
Valentine set 2023
5️⃣挪威三文魚柳伴大蜆及草莓慕絲 $458
6️⃣美國安枱斯肉眼扒伴大蝦及煙肉蘆筍卷 $558
DESSERT
7️⃣紅莓慕絲朱古力脆底蛋糕
成個甜品感覺甜絲絲💕實在太靚我好鐘意🥰士多啤梨蛋糕甜道啱啱好, 底層朱古力脆餅又卜卜脆, 加埋白朱古力情信💌同心型啫喱, 好睇又好食✨
DRINK
8️⃣西班牙果酒
可選紅酒或白酒, 有適量酒味, 加上好多嘅水果粒, 清新自然🍹
+$20 特色果茶/咖啡
+$38 精選紅酒🍷/白酒