自從上次食過呢間綿綿冰之後,去到任何食甜品嘅地方都會有意無意睇吓佢哋個餐牌有冇刨冰賣,喺九龍城金滿堂都食過一次,但係完全唔同嗰種感覺,九龍城嘅實在太粗,冇咗細滑嘅美味!曾經滄海難為水,雖然山長水遠,星期日有時間仍然唔介意用兩個鐘頭車程來回入去解吓冰毒癮!今次我哋就要咗哈蜜瓜味,配黑珍珠、荔枝椰果、三色Q果同埋芒果糖漿。哈蜜瓜味綿綿冰外表呈青綠色,份量好似比上次三月嚟食時細咗,刨冰密度亦粗咗而且好快溶,食落亦冇咁滑!雖然係咁,但係味道仲係一流,仍然值得大力推介!綿綿冰入口甜蜜而冰凍,芒果糖漿冇過份甜又或者搶咗冰本身嘅水果味道,椰果同珍珠都好彈好爽,真係好得!希望佢係因為太多人幫襯先至令出品有啲參差,唔好保唔住水準就可以嘞!一定會再嚟!

哈蜜瓜味綿綿冰
份量好似比上次少!
$14 (宵夜)
哈蜜瓜味綿綿冰
份量好似比上次少!