2023-04-26
銅鑼灣希雲街一向多隱世餐廳,之前一直有留意呢間No Boundary餐廳,今日終於趁平日lunch同朋友去食,午餐有lunch menu ,包餐湯,主菜同飲品,而飲品仲可以用套餐價轉為特色飲品。餐湯係蘑菇湯,用個杯裝住好得意,我朋友話不用湯羹可以直接飲好方便!蘑菇湯口感軟滑,仲有粒粒蘑菇蓉。✦至尊-無邊全天早餐 $128(挪威煙三文魚,德國煙燻香腸,牛乳炒蛋,雙份楓糖煙肉,波特菇,茄汁焗豆, 蕃茄,牛油粟米,沙律菜, 牛角包)我最鍾意食All Day Breakfast,呢度嘅all day仲有Deluxe份量🤩賣相好精緻,色彩繽紛!煙三文魚卷成一朵玫瑰花🌹好吸睛🤩牛乳炒蛋又香又滑,仲有蛋汁😋沙律菜好新鮮,牛角包🥐鬆軟,份量好多,啱晒兩個人分享,幾抵食!✦菠菜汁雜菌意大利飯配波特菇 $88每一粒意大利飯被菠菜汁滿滿包圍,口感好creamy,而且入面加左海量嘅雜菌,食落更有咬口,口感層次更豐富。✦台式水果風味茶-芒果(套餐+$12)朋友話呢杯水果茶好好飲,茶味香濃。✦冰凍Oreo朱古力奶(套餐+$18)呢杯Oreo 朱古力奶賣相💯上面仲有大大pat忌廉係好軟滑,可惜朱古力味較淡。
✦至尊-無邊全天早餐 $128
✦菠菜汁雜菌意大利飯配波特菇 $88
✦台式水果風味茶-芒果(套餐+$12)
朋友話呢杯水果茶好好飲,茶味香濃。
✦冰凍Oreo朱古力奶(套餐+$18)