2013-09-05 1561 浏览
久聞此店水準不俗, 午餐價位容易接受, 便相約友人來此店共膳, 順便shopping.平日下午, 來此店以商務客及外國遊客為主, 沒有普通話人, 算是TST區一大奇景, 寧靜氣氛沒有被破壞.沒有訂位, 未能安排坐在露台前, 沒關係, 坐在中庭sofa已可眺望TST樓景園景, 只是天色不太好, 否則更賞心樂事.朋友食Set lunch A: 忌lim湯, 牛扒配薯仔+ 甜品+ 咖啡我食Set lunch B: 前菜mozarella芝士蕃茄炸魚小食+鮮豬柳配薯仔+ 甜品+ 檸水朋友來之前發脾四, 心情不佳, 但喝了湯心情變好, 狼吞虎嚥, 佢話湯好好味.牛扒配薯仔: 配菜比主菜好味, 薯仔十分出色, 牛扒有點乾. 醬汁恰到好處mozarella芝士蕃茄炸魚小食: 幾有風味, 味道OK, 好芝士的我覺得不錯.鮮豬柳配薯仔- 嗰煲薯仔係極品, 非常幼滑香甜, 豬仔扒不錯, 醬汁記一功, 始終煮豬比煮牛容易控制, 相對無牛咁乾.甜品: cheesecake. 雖然係set lunch, 甜品無欺場, 份量足, 又好看又好食本來心情唔好的友人到最後食完呷口香濃咖啡已釋懷, 還說: “這樣的價錢,
主菜:肉眼牛扒
主菜: 豬仔扒
甜品: cheesecake
本來心情唔好的友人到
前菜:
最後食完呷口香濃咖啡已釋懷, 還說: “這樣的價錢, 這樣的食物水準及環境的確不錯”. 臨走前還在露台一起看風景合照, 如果是與情人來這裏可不錯啊!!!
前菜:
主菜: 豬仔扒