2022-09-28 280 浏览
無意中發現呢間好隱世的小菜館,我哋11:30 來到,剛剛舖頭開門營業😅,所以店內只有我哋2人,星期日可以舒舒服服靜靜地好悠閒咁食一餐飯,真係唔錯😁。睇過資料店內廚師只有一人,他曾做過酒店,餐廳,大排檔,他爸爸也是廚師出身😲,因為廚房只有他一人,所以出菜會比較慢,但我哋唔介意,又唔係趕時間😁。我地叫咗: 1.大澳蝦醬义燒粒炒飯,炒飯粒粒分明,唔油,唔咸👍。份量剛好。2. 豉蒜涼瓜雞球飯(原本是排骨,佢可以俾我轉我雞球😁),佢地系將餸同飯分開上,呢個我好滿意,我好怕啲飯全部都系汁😬。調味剛好,雞球夠滑。有少少辣椒絲,但唔會辣👍。如果呢個餸份量多返少少就更加好😁。3. 加咗個佢哋自家製黑白豆腐👍,呢個餸冇一間食肆有,加上自己唔會整到,佢哋炸呢個豆腐炸得好好,好乾身,碟底冇油😁👍。如果價錢平返少少就更加好😅。我都好印賞佢哋整到呢個餸。任可小菜碟頭飯+$6可配冷熱飲品,仲會有糖水送。今日呢個糖水我好滿意,花生小麥,呢個糖水是凍,啱晒咁熱既天氣。平時我唔好呢個,但佢哋做呢個糖水唔太甜,食落好養生,好清熱,好透心涼,食完好舒服。餐牌寫加一服務,但我哋埋單冇加一😁,唔知系咪午餐免加一。今日食得好滿意,

餐牌寫加一服務,但我哋埋單冇加一😁,唔知系咪午餐免加一。
今日食得好滿意,好舒適的一餐👍👍😍