假日最岩去Cafe Chill下☀️ 今次留意到呢间楼上Cafe既食物同野饮都好有水准❤️灰白色既环境都好舒服唔焗促🤪 好有轻松既家庭感 原来平日仲有蛋糕放题添🤤 今次虽然假日黎到错过左 但系其他食物都好值得一试😅⭐️ 蒜香辣椒意大利粉配软壳蟹 🦀️软壳蟹炸得岩岩好香脆唔会带腥味🌊 蒜香同辣椒嘅调味偏浓🌶️ 但越食越香口感觉好正🥳⭐️ 关西牛肉烧配牛肝菌意大利饭 🥩配搭好有Fusion既感觉🗺️ 意大利饭够晒Creamy充满牛肝菌香🍄 配上牛肉烧带丝丝甜味好入味配饭一流🥓⭐️ 脆炸无激素鸡翼配香辣蛋黄酱 🍗鸡翼好香脆🔥调味辣中带微甜🍳蛋黄酱整体好温和😛⭐️ 樱花虾浓汤 🌸其中一个主食选择配餐有一碗樱花虾汤🥘樱花虾嘅鲜甜完全融入汤里面🦐值得一赞⭐️ 士多啤梨酸奶 🍓特别将配餐嘅嘢饮升级咗🥤 酸奶入口好Fresh🥛幼滑得黎酸中带甜🍇 配上比较浓味既食物就好平衡⭐️ 柚子芝士蛋糕 🍰整体口味偏日式嘅芝士蛋糕🇯🇵入口口感好轻盈 柚子味清新唔会太腻🍊

⭐️ 蒜香辣椒意大利粉配软壳蟹 🦀️
关西牛肉烧配牛肝菌意大利饭