星期六,可以睡到自然醒,天氣又好,即時約老友去吃個brunch先。去到尖沙咀,想起有一間叫Dabyida的餐廳,早前途經時見到環境不錯,就決定今天去試試吧! 餐廳位於棉登徑, 街外環境較寧靜, 而餐廳內位與位空間很大,感覺舒適悠閒,絕對是和朋友傾計的好地方。老友先到,坐在梳化位,幾有悠閒free喎! Semi Brunch Buffet 有沙律自助Bar,Parma Ham, 幾款cheese, 有麵包,蛋糕,macaroons, 甜品,款式也算多。  主菜分別點了菠蘿意腸茸烤脆皮薄餅和焗海鮮配香蒜露絲瑪麗鮮檸汁。焗海鮮材料很豐富,有魚柳,大蝦,配合美味酱汁,帶出鮮味,味道不錯。Pizza餅底厚度適中,很香脆,熱辣辣,有菠蘿和腸仔芝士做配料,真係幾好味! 最後再來一個Movenpick coffee, 感覺完美!

最後再來一個Movenpick coffee, 感覺完美!
2015-11-07