2015-05-25 632 浏览
長洲,一向係以食物聞名。山長水遠,難得來到除了食野,就緊係要好好休息一下,遠離都市既緊張生活啦。於是我就同朋友一齊來到呢間Rainbow Cafe。呢間既咖啡室俾人地一種小鎮休閒風,入面既特色就係掛滿一室既明信片。店內仲可以幫你寄明信片,果然係適合一D遊人!好喇!來到呢度其實我都只係想睇睇書同朋友傾下計姐,由於之前已經食過長洲一D既小吃,太過飽,於是就整係坐下來,飲下咖啡。我點咗一杯latte。 熱情既店員一送到來既時候,間到咖啡上面精緻既拉花,已經感覺特別賞心悅目喇。飲落去既時候,熱水既溫度係剛剛好。應該店員對咖啡都有少少研究。飲落去latte 奶味夠濃,咖啡味都好香,但又唔會互相蓋過。本人比較鍾意呢種鮮奶咖啡,飲落去比較溫和飲玩咖啡好醒神,大家來長洲不妨試試呢間rainbow cafe!

2015-04-30
下午茶