2017-05-01 264 浏览
I am ChocoNat @ daydreamerss. 平時放假最鍾意同男友 (外號Mr. Wu Chu )食平靚正嘅下午茶,呢一日就黎到元朗YOHO MALL!一入商場就會見到APPLEGREEN,今次已經係第三次黎,同樣都係叫2人Tea Set !一眼睇哂成個set有啲咩我同Mr. Wu Chu都覺得係全個set最好食嘅係薯條,夠熱夠新鮮,又唔會淋姐姐,最重要係份量非常足夠,兩個人share食都唔駛就住就住!薯條上面灑左啲類似燒烤味薯片嘅粉,食起上黎幾惹味,如果啲粉嘅份量再多少少會更好。第二好味就係個迷你漢堡,夠熱又唔會太乾!除左漢堡,仲有兩個迷你煙三文魚牛角包。特別之處在於牛角包上淋有蜜糖,我自己就本身鍾意食煙三文魚嘅,所以嫌蜜糖太甜,遮哂煙三文魚嘅味道,所以如果你本身唔鍾意煙三文魚濃烈嘅味道,可能會接受到食呢款牛角包。另外有兩小盤小食,好的骰。 一盤係芝士通心粉,食過三次呢個set,三次個通粉都係凍的,味道好普通。至於另一盤係巴馬火腿露筍,正常味道,冇咩特別。感覺上呢兩盤野嘅角色都係幫個set湊夠數,好似多啲野食好睇啲咁,但以味道黎講就誠意欠奉。最後就係甜品,兩件Choc

一眼睇哂成個set有啲咩

最後就係甜品,兩件Chocolate Brownie,邊位較脆,朱古力味濃,個人認為蛋糕size啱啱好,細細件,唔會太漏!

呀 我餐飲揀左Lemonade

總括黎講,2人tea set,$128 凍飲唔駛加錢,加一後 $144,餐廳環境唔錯,係傾偈嘅好地方!

補上Tea嘅Menu俾大家參考。
题外话/补充资料: 除左2人Tea set,佢仲有普通Tea set提供,價錢都係$50左右,就算放假約唔到friend,自己一個去食都唔怕冇野啱^^
2017-04-26