2022-10-09 29 浏览
今次嚟到黃大仙中心食呢間主打台式輕食嘅咖啡店 #嘆嘆 🍰☕️ 咖啡店裝修有唔少霓虹燈同花卉,行悠閒打卡路線,感覺好舒服☺️-🍽Tai Tai Set (每份$138)我哋叫咗2份套餐,每份百幾蚊嘅價錢已經包咗主食、飲品同甜品😍 真係超級抵食!我哋叫咗嘆嘆🍜招牌牛肉麵(+$20),牛肉麵用一個鍋仔呈上,可以令到湯麵更保温,湯底好濃好香,牛肉炆得好軟腍,估唔到又幾好食喎😆另一份主食我哋叫咗🍛🍗古早滷肉飯拼滷水雞翼,呢度嘅滷肉有啲似肉燥同埋比較多汁,撈飯幾好食,滷水雞翼有4隻,滷得幾入味,唔錯👌🏻-🍹飲品方面,呢度有好多台式特飲,造型好精緻😍我哋叫咗兩杯🏔戀❤️富士山特飲,分開日與夜,藍色嗰杯係日富士山,即奶蓋藍橙乳酪特飲,面頭上面有棉花糖同甜甜嘅奶蓋,下面係酸酸地嘅乳酪,飲落好清新🤤 紫色係夜富士山:🍠紫薯奶蓋3.6牛乳特飲,呢杯有淡淡的紫薯同埋奶香,入口好順滑,作為一間小店我覺得幾有驚喜😎-甜品方面,我地叫左好igable既招牌🧋珍珠奶茶奶蓋千層蛋糕🍰,賣相真係好吸引,奶蓋真係好香甜嘅珍珠奶茶味🤤而另一份係3.6牛乳仙草芋圓大盛(+$20),呢個份量十足勁多餡,有大量嘅手工QQ芋圓、3.6牛乳

🍽Tai Tai Set (每份$138)

而另一份係3.6牛乳仙草芋圓大盛(+$20),呢個份量十足勁多餡,有大量嘅手工QQ芋圓、3.6牛乳黑糖沙冰、珍珠、紅豆麻薯、仙草及手打芋泥,芋圓好煙韌好好食🤤 就算食到已經好飽都忍唔住不停食🙈
本身以為呢度係食環境嘅餐廳,估唔到食物質素都有返咁上下,價錢仲要咁親民,有機會再返嚟食🤓