朋友去完旅行返嚟派手信,就交通方便約咗旺角,帶我去咗旺角有 live music 的樓上 酒吧餐廳。上到去先知原來指定日子才有 live music,應該係逢星期五或者星期六晚上,記得下次訂位之前可以問清楚。餐廳燈光昏暗,好有氣氛,情侶浪漫拍拖或者朋友聚會都適合。餐廳新增了cocktail 特色飲品,可以選擇坐吧檯位置,望着落地玻璃,欣賞繁忙的街頭風景。Bubble Blue 飲品選擇多,可選酒類 cocktail 和 非酒精特飲。我鍾意微微醉醺醺的感覺,揀咗賣相吸引的 Bubble Blue,容易入口,飲落 Rum 酒味濃,但又有乳酪的香甜味,配搭勁有心思。曲奇朱古力奶昔 用很別緻的椰子殼來承載曲奇朱古力奶昔,打卡一流。奶昔上面特別鋪滿爆谷,冰凍的朱古力奶昔,味道濃郁,幾好飲。泰式蝦沙律杯 泰式雞尾酒辣汁,伴着新鮮生蝦,酸辣惹味,食落好開胃。墨西哥粟米片牛肉 墨西哥粟米片作為佐酒小食,真的一流享受。金黃香脆,咬落去卜卜聲,沾上牛肉,質地外脆內軟,口感剛好。香草白酒芝士藍青口配法包 🥖籃青口份量多,好大隻又新鮮,鎖住肉汁很飽滿。香草白酒芝士汁很濃稠,配上蒜蓉法包,外層香脆,香濃醬汁超好
Bubble Blue
曲奇朱古力奶昔
泰式蝦沙律杯
泰式雞尾酒辣汁,伴着新鮮生蝦,酸辣惹味,食落好開胃。
墨西哥粟米片牛肉
香草白酒芝士藍青口配法包 🥖
籃青口份量多,好大隻又新鮮,鎖住肉汁很飽滿。香草白酒芝士汁很濃稠,配上蒜蓉法包,外層香脆,香濃醬汁超好味。
伊比利亞煙燻豬架
店長奉上主菜的時候很細心,伊比利亞煙燻豬架,充滿仙氣。煙燻味香噴噴,視覺效果非常值得打卡。
伊比利亞豬架厚身,油脂分布平均,肉質軟淋,鮮嫩多汁,食落會有淡淡的煙燻香味。配菜的薯蓉,吸收了豬架的精華,很不錯。
庆祝纪念
生日