#foodiezo食在旺角 #foodiezo九龍篇天心係申子居酒屋嘅姐妹店,選址The Forest (旺電對面個商場)😉 位置都比較隱閉 要過條橋仔先到😆 不過我發現愈好嘢食通常都係愈難搵㗎😝 呢間餐廳結合左日本唔同品牌,再打造高尚嘅用餐體驗☺️ 餐廳環境寧靜,裝修精緻,天花仲掛住啲日本和傘,好有日本風味☺️ 成個氛圍都啱晒慶祝紀念日、生日或者聚會嘅人嚟享受💛—————————————————————🐟鮟鱇魚肝湯拉麵 $168鮟鱇魚肝喺日本高貴嘅食材,又有海中鵝肝之稱。口感細膩、入口即溶、而且佢仲含豐富蛋白質、又明目護肝,低膽固醇絕對係美食首選😉呢set嘢有湯拉麵、已調好味嘅鮟鱇魚肝同白飯一碗,份量之多係正常女仔都無可能食得曬😆 日本人真係咁食得㗎咩🤔講返個湯,係由鮟鱇魚同野菜熬製而成,非常濃郁同富骨膠原,間唔中仲會食到粒粒魚蓉👍🏻 麵底選用胚芽拉麵,比普通拉麵更加煙韌同掛湯🫶🏻 今次另外加咗個帆立貝,好厚肉但冇乜味,有啲失望🥲北海道七星米飯粒粒分明,配以三文魚子加辣蘿蔔蓉嘅鮟鱇魚肝食,完全係入口即溶,好似食緊鵝肝嘅感覺,但又無咁油膩😂-🦪廣島蠔沾麵配白groove拉麵 $138沾麵汁
#foodiezo食在旺角 #foodiezo九龍篇

—————————————————————
🐟鮟鱇魚肝湯拉麵 $168

🦪廣島蠔沾麵配白groove拉麵 $138
沾麵汁以蠔打碎以成,食到好多蠔肉碎,真材實料🤗 拉麵質地似韌啲嘅烏冬,中間有坑掛到更多汁🤤 廣島蠔腹飽滿,鮮甜多汁,推介🙌🏻 愛蠔之人必食😉
🍰宇治抹茶芝士磚
係購自日本名芝士蛋糕品牌Runny Cheese😍 一咬落去就好似食緊芝士粉狀嘅蛋糕😂 抹茶完全唔會澀,又唔會過甜,送咖啡一流☺️ 仲可以外賣買返屋企慢慢嘆😚
午餐