2021-03-23 84 浏览
上星期獨獨的,一個人去咗大圍食晚餐。由於近期工作繁忙, 放下工作後,好想搵一間靜靜地嘅餐廳享受一下。經過呢一間M3, 見到裏面嘅環境相當寬闊, 餐牌嘅選擇亦算多, 啱曬我諗住輕鬆咁讓獨享晚餐。呢個《蕃茄海鮮意大利粉》, 係餐廳嘅推介。意粉口感al dente, 帶少少煙韌, 掛上濃郁嘅番茄醬汁。 意粉仲配上多款海鮮, 包括澳洲龍蝦尾、挪威煙三文魚、日本北海道帶子、 以及美國青口。 澳洲龍蝦尾肉質彈牙鮮甜, 煙三文魚帶點咸香, 北海道帶子熟度啱啱好, 呈現溏心狀態, 而青口亦不是雪藏貨, 選用咗新鮮材料, 鮮甜十足。另外,加78蚊仲可以升級至套餐,我就選擇咗餐湯同埋甜品。餐湯係《黑松露野菌忌廉湯》, 用咗多款野菌打磨而成, 除咗飲得出菇菌味嘅香濃之外, 仲食得出粒粒口感, 加上濃濃嘅黑松露香氣, 令人垂涎三尺。最後點了呢一個M3嘅特色甜品《 巴伐洛娃蛋白餅》, 呢一款甜品唔係常常食到, 喺蓬鬆嘅蛋白泡沫裏面藏咗鬆脆嘅蛋白餅,同埋芒果雪糕, 口感相當豐富。 而且加入咗多款莓類水果, 最後淋上百香果汁, 先品嚐到果味的酸酸甜甜, 再品嚐到雪糕和蛋白脆的甜味, 兩者互相中和, 非常特別。難得的
上星期獨獨的,一個人去咗大圍食晚餐。

另外,加78蚊仲可以升級至套餐,我就選擇咗餐湯同埋甜品

嚐到雪糕和蛋白脆的甜味, 兩者互相中和, 非常特別。

難得的一天能夠悠然自得, 嘆番一餐豐富嘅晚餐輕鬆下, 在為明天打打氣。