2009-04-20
呢間野真係頂呱呱...係頂呱呱地差!我本來都係喺openrice懶打comment嘅人,但係就因為佢,我嘀起心肝,俾面佢,要伸張正義彈爆佢!第一,我同個friend 9點靚開始點菜,點知呢樣無,個樣賣哂,我真係好唔忿氣寸個waiter:「點解咁快就咩都賣哂架!」第二,D食物質素真係唔係麻麻咁簡單!油甘魚腩刺身咬落去個陣仲有雪水流出,同埋大件還大件,有D魚嘅肉質明顯就係韌D,咁就好心切細舊D方便咬開啦!依家搞到我喺個friend面前係咁齒開D魚肉,齒唔開...卒之要成大舊擺入口,搞到我勁尷尬囉!仲有D酸辣脫骨鳳爪,凍冰冰,得個「硬」字,完全都唔爽口!鹹魚炒芥蘭,無咩鹹魚之餘重要油淋淋。個鹽燒三文魚水撥又唔香,又唔熱,唔同...係冷盤嚟嘅?第三,我真係好唔明點解日本菜可以同泰國菜溝埋一齊食!日本野清淡,泰國野就出名濃味。食完D酸辣野個味蕾都痹哂啦,根本就食唔出魚生嘅味道。更何況根本間舖嘅魚生都唔係靚~第四,呢間餐廳嘅衛生真係好唔掂!一入到去就聞到浸霉霉舊舊嘅味道,環境又迫又亂,廚房邋遢唔在講,仲要有烏蠅!我覺得serve生肉食品嘅舖頭有蛇蟲鼠蟻零舍嘔心,好似係因為D生肉開始變壞同發出異味所
第四,呢間餐廳嘅衛生真係好唔掂!一入到去就聞到浸霉霉舊舊嘅味道,環境又迫又亂,廚房邋遢唔在講,仲要有烏蠅!我覺得serve生肉食品嘅舖頭有蛇蟲鼠蟻零舍嘔心,好似係因為D生肉開始變壞同發出異味所以先惹到D蟲蟲瀏吓瀏吓咁!
第五,就係點解呢間舖明明唔係高級食府,但係都可以咁多rules嘅??有D食物只供外賣;有D就限住一檯只准叫一份。每人食滿就$100可以優先入座?咁嘅規條我都係第一次聽!清水/綠茶每杯$2,唔同內有乾坤?!最了不起就係張墊檯紙上面一早已經寫明D食物係點烹調,好似要D食客做定心理準備咁~做得唔好又唔改進之餘仲要事先張揚,嘩!你真係好野呀你!老實講,如果咁多rules嘅話不如出本入場手冊派俾大家讀一讀先啦~
最後最後,我唔可以認同呢度members部份comments話D食物有幾抵,論環境,衛生,服務同食物質素,兩個人食$191就真係幾昂!大大件,那又如何?