2021-04-23
我原本怕怕地去港島以外既omakase。但入左關注組做CD-ROM ,見人提起或者出post;係無咩負皮同埋算幾推薦(大神sss都無負皮最緊要😂😂)所以試一試。tokami都係組內見人推,好既,日本味。係唔港式&日本咁送到你出去。但都係個句日本人師傅就會做足咩😂😂😂你係香港人都有唔同教養、等級既人啦。前幾日試左tokami ,但因貪心叫16件(無海膽唔得既人🥲)但太飽一半有多都做左刺身,手捲都唔要、蛋唔要,就唔寫了.......第一件鮮甜,飯握得好認真(唔識野,見師傅好認真專注,之後每件都係同樣認真。對比其他握住關顧其他野,是但揸兩揸咁個種)赤醋飯最鍾意,同調味好夠。又係咩漬昆布之類,個人一般呢樣野鮮!但佢無講係帶子邊,聽到旁人追問上面係咩,佢先再講係佢既邊位😂我煮開野同成日打邊爐都買帶子就知唔洗問😅有人仲問三文魚子上面放咩,少少笑左,佢咁大隻柚子拎出黎磨皮.....唔鍾意加野上魚度😬 鮮度正常正常正常 (唔係最卜卜脆個種,但你係出面散叫都貴個種,大約六七十蚊有兩件咁)正路好味唔腥,正路食左開心既準備定紙巾,如果太濃味會吐既魚😂😂😂無吐,好正路魚味太勁(個人唔crazy for oma
赤醋飯最鍾意,同調味好夠。
又係咩漬昆布之類,個人一般呢樣野
我煮開野同成日打邊爐都買帶子就知唔洗問😅
唔鍾意加野上魚度😬 鮮度正常
正常
正路好味
唔腥,正路食左開心既
準備定紙巾,如果太濃味會吐既魚😂😂😂
無吐,好正路
魚味太勁(個人唔crazy for omakase因為唔識好欣賞同唔鍾意好濃魚味既魚😂😂😂),可接受但唔鍾意上面放蔥。趙落好廣式蒸魚既感覺😂
太油,好似咬一片牛油咁化開,又上面放野,其實唔加啲肝醬入口都爆油既感覺only
正路,唔會嘩一聲。但好夠料!追加多件可任何一件,正常加海膽先好,但驚滯,要左三文魚子😂。已經好飽無要甜品既芝士蛋糕。13件有蒸蛋有湯有甜品,埋單加埋一385。佢性價比高過我去開既鮨野同今鮨,應該會改去呢間,特別係鮨野唔算穩定(有其中一次一般般就謝謝地......😬),同加左價同食完返工比較遠(之前$390所以覺得性價比好高😂😂😂)
會食下一次;真係要自己睇多啲關注組既post 同個個post既comments,自己去判斷
服務係正常;侍應唔算好omakase咁,我飲茶只飲少少驚食唔落野,加茶攪到唔夠熱。如果追求啲既應該會成杯換之類。但呢間我已覺得會常去。屯門人,鮨千壽已算好既壽司,佢海膽一件都98蚊🥲⋯⋯