2023-06-11
又發現天水圍另一個商場有間好食嘅日本料理。今次係位於天澤商場,主打日式料理,食物選擇多,有刺身、壽司、串燒、炸物、烏冬等等,仲有二人套餐選擇。同T town果間真係好似🤣所以我又點左抵食牛肉火鍋,不同的是,牛肉係另上,職員都好貼心,臨走我漏左把傘,都提我記得拎😚好窩心!牛肉火鍋(壽喜燒湯底)$105湯底煲耐左就濃,牛肉啖啖肉,冇乜肥肉,蔬菜🥬巨量!抵食之選!芝士煙肉焗生蠔 兩隻$47生蠔好肥美,勁多芝士🧀️,食落勁香口😋雙重芝士海鮮大蝦反卷 四件$48見到網上好多人推介,食完覺得超正!濃郁的芝士味加上熱辣辣新鮮炸起的炸蝦🍤,咸咸地又有沙律醬同芝士🫕,味蕾上的享受💛。火灸三文魚壽司( 美乃茲 )$23有辣味、燒汁、美乃茲口味揀,一客有兩舊,香口又好味🤤。八爪魚手卷$23有兩大塊八爪魚🐙抵食,飯量小,岩晒吾想食甘多飯的人。串燒走地雞胸三角軟骨 (2串)$29燒到勁香,雞胸滑而不鞋,三角軟骨脆卜卜,好有口感🥰。秘製豬軟骨手打烏冬$68抵食之選,豬軟骨有8-10舊,每舊都好軟口好入味,而粟米同海帶份量都好多👍,烏冬方面好彈牙🤩,湯底偏濃味。串燒翠玉瓜 (2串)$19每串有3大塊,燒到好熟,入口較
生蠔好肥美,勁多芝士🧀️,食落勁香口😋
雙重芝士海鮮大蝦反卷 四件$48
火灸三文魚壽司( 美乃茲 )$23
有辣味、燒汁、美乃茲口味揀,一客有兩舊,香口又好味🤤。
八爪魚手卷$23
有兩大塊八爪魚🐙抵食,飯量小,岩晒吾想食甘多飯的人。
串燒走地雞胸三角軟骨 (2串)$29
燒到勁香,雞胸滑而不鞋,三角軟骨脆卜卜,好有口感🥰。
秘製豬軟骨手打烏冬$68
串燒翠玉瓜 (2串)$19
每串有3大塊,燒到好熟,入口較軟身。
📝整體而言:環境舒適,裝潢好日本風,卡位闊落,坐得舒服。食物質素好,串燒壽司都抵食。不枉我坐車過來吃,值得回頭😎。
✏️沒有其他分店
✏️有加一服務費
📍 千葉鳥 (天水圍)
天水圍天瑞路71-77號天澤商場1樓113E號舖