2017-03-31 388 浏览
綜合水果茶 $33 (跟食品加配$20)一入口較淡,浸多陣茶香就滲出黎,配合火龍果,菠蘿,提子,蘋果等水果,果味幾清新,而且有助中和膩感。 .烤大雞脾扒. 濃湯芝士鍋 $72一上枱亦配有一碗芝士,店員表示可以襯熱放落去鍋度,等佢融化😊。鍋物包括餃子、年糕同米通粉,仲有一隻大雞肶。湯底方面,一入口覺得奶味幾重,芝士味就不太覺啦,通粉份量頗多,K姐表示,如果主食叫辛辣麵或者珍珠米可以較索汁。湯底加入芝士後會變得杰身,用黎點雞肉食唔錯。 .主題小食拼盤 $56有香辣米米腸、芝士烤菇、水牛城雞翼、沙律、煎餃子同薯角。水牛城雞翼味道酸酸甜甜辣辣,醬汁調得幾惹味。米米腸裏面包有紅蘿蔔粒等,但就食唔出辣味。芝士烤菇就唔係就咁一塊芝士放上去焗,而係加上吞拿魚醬一齊焗,大蘑菇仍保留juicy而且柔軟質感,呢個讚👍喔。 .招牌熔岩蛋漿飯 $56 黎呢度必點芝士🧀熔岩蛋漿飯!k黎親都會叫😂,因為同類食品係其他地方食都唔平🙈,配料有洋蔥、午餐肉、泡菜、紫菜等,重點當然係一大碗既芝士同蛋漿,將佢地倒落鐵板再迅速同泡菜炒飯混合,見到一絲絲既芝士好滿足,而且感覺今次芝士味較之前濃。

题外话/补充资料: 上菜速度幾快, 而且店員幾有禮貌, 不錯喔~
2017-03-28