與另一半找找新地方食野,路過港宴時,被裝修吸引,望落環境好舒服、闊落,再揭一揭Menu價錢又ok喎,入到去直程感受到餐廳嘅用心,就算係裝醬料既器皿都好獨特🥰唔係唔打卡呀嘛而且好鍾意佢有一人鍋,兩個人食都可以free style選擇湯底,而且價錢親民🌟美顏花膠雞湯 $78絕對足料,除咗有花膠,仲有竹笙、雞肉🫶🏻養生清淡湯底之選🌟海鮮冬瓜湯$78湯底味道清甜,用左新鮮既蝦、卜卜蜆,煮肉類一流,清甜湯底,帶出牛肉、羊肉鮮甜味🫶🏻食肉獸之選配料選擇左1️⃣牛肉二人餐$468(包括牛頸脊、手切肥牛、牛白肉、牛肉粒)貼心附上煮食時間,牛頸脊同肥牛都好香牛味,肉質嫩滑,牛白肉直程係刷新左對佢嘅觀感,上一次食覺得咬落去成口油,但係今次食係牛脂味好濃,而且有爽口嘅感覺👍🏻極度推薦2️⃣羊肉卷$118好香羊騷味,絕對適合我口味,食極唔停口3️⃣桂花蚌$138爽口、新鮮、份量都足,係海鮮湯底煮一流4️⃣手打丸雙拼$1185️⃣手打蝦滑、墨魚滑$128呢兩個都好有驚喜,可能因為係手打製作,無論丸類還是滑類都好彈牙,蝦滑&丸有完整蝦肉係裏面,黑魚滑摻入黑松露味道,特別香濃🤤同時帶出墨魚鮮香味6️⃣皇帝菜$68另外選擇左兩款mockta

🌟美顏花膠雞湯 $78
絕對足料,除咗有花膠,仲有竹笙、雞肉
🫶🏻養生清淡湯底之選

🌟海鮮冬瓜湯$78

🫶🏻食肉獸之選

配料選擇左
1️⃣牛肉二人餐$468
(包括牛頸脊、手切肥牛、牛白肉、牛肉粒)

2️⃣羊肉卷$118
好香羊騷味,絕對適合我口味,食極唔停口

3️⃣桂花蚌$138
5️⃣手打蝦滑、墨魚滑$128
6️⃣皇帝菜$68

另外選擇左兩款mocktai
1️⃣Lychee
另外加入咗薑味味道好特別,而且味道唔會太甜

2️⃣Cumumber
青瓜絕對好友驚喜,清新口感 好適合打邊爐時飲用

最後店家送上免費甜品[色]
竟然係我最愛既鮮奶芋圓仙草
又係一個打卡美食,同時為今晚呢餐畫上完美嘅句號