2023-01-12 1234 浏览
依家入夜天气开始无咁热,正当同朋友仔两个人行完新城市广场,就突然灵机一闪想去打个边炉,咁打开边炉就紧系食埋任食放题,贪佢够饱又唔使太贵呀嘛!谂法一起,我地就上网揾左呢间大围既金凯小厨试一下佢既$198任食放题。唔好以为$198无咩野食,呢个套餐都有好多野食,除左有招牌麻辣鸡煲(半只),四款串烧,仲有四种可以无限encore既牛肉类,而且包食包饮,有无限提供到汽水同埋啤酒,都可以算系物超所值。串烧黎讲,作为餐前小点都不错,我地点左烧生蚝,烧扇贝鸡泡鱼干,海虾同埋牛舌。牛舌都烧得几嫩滑,有肉汁。生蚝同扇贝加左蒜去烧都烧得几好味,鸡泡鱼干就稍微烧得比较死实,有d烂咬 , 但系任食任饮场有鸡泡鱼干都算少见,所以都有分加!鸡煲(半只)我地叫左小辣,店员同我地讲炒几下之后就可以开波食得。食落呢个鸡煲水准唔差,酱汁惹味,鸡身爽脆。而且唔会过熟,鸡煲一过熟就会鞋,而呢个鸡煲肉质嫩滑,证明师父掌控火喉都相当唔错!食完成个鸡煲后,其实已经有少少饱,店员叫我地加汤,咁我就拣左胡椒猪肚鸡汤,正当我谂住剩系加汤既时候,原来系成煲鸡再黎过,即系再整个半只鸡加埋个胡椒猪肚汤,咁咪即系半只加半只。变左做一只鸡,个下觉

食完成个鸡煲后,其实已经有少少饱,店员叫我地加汤,咁我就拣左胡椒猪肚鸡汤,正当我谂住剩系加汤既时候,原来系成煲鸡再黎过,即系再整个半只鸡加埋个胡椒猪肚汤,咁咪即系半只加半只。变左做一只鸡,个下觉得好震撼,如果以呢个价钱黎讲,一只鸡仲有唔同风味(麻辣+胡椒猪肚),简直系超值!再砌完呢半只胡椒猪肚鸡,其实我地已经饱左了,但都叫左一转四款唔同牛肉,不过因为饱既关系,其实无咩点真正品尝,不过印象中有一款厨师发办牛肉系好食既,一送上黎牛肉肉质都好靓,睇得出系一款靓牛,问返师父话系牛颈脊,建议钟情食牛既朋友可以多多点呢款牛。

去到呢一刻我地已经完全饱哂,最后叫左d菜同埋叫左佢既虾黎食。估唔到虾既质素又系ok ! 试左佢地咁多样野都有惊喜,可以讲佢性价比真心高!

食完埋单后,出面就有巴士站直出返去沙田,我地因为太饱既关系,所以慢慢沿路行返去屯马线上车返归,问返朋友感受同我几乎完全一样。以呢个质素系会令我返转头再食,期待天气再冻d , 到时再返黎试多次!