2021-06-13
1925 浏览
BLUE MONDAY最佳安慰自己既方法就係食好野!所以今晚就約左朋友黎旺角食好野!!!朋友介紹左食堅石燒, 話包我滿意喎位於彌敦道銀座廣場, 位置方便, 落地庫就見到佢啦, 就腳!自助吧每位+$18自助吧係必加的, 除左野飲變左任飲, 仲有沙律, 爆谷, 雪糕, 啫哩任你食, D個係堅抵位自助吧當然包括有湯飲啦, D個湯算唔多味精, 清清地, 又幾好飲幾開胃扲完野飲沙律之後準備食我地既主菜, 食之前戴返塊圍裙, 咁先食得乾手淨腳架麻芝士韓式年糕-28首先黎左年糕, 少少辣, 芝士味好濃厚, 同煙煙靭靭既年糕好夾焗釀大蘑菇-$28我地叫左第二個小食釀大蘑菇, 厚厚既大蘑菇又健康又好好口感, 加上芝士等既佐料去焗, 既惹味又好味日本A4和牛肉眼蓋200g-$298牛肉上枱已經哇左聲, 因為牛既顏色, 脂肪分佈好靚, 一睇就知好野啦, $298就有八九塊咁靚既牛, 抵, 將牛放落石板上, 香味, 聲音真係不停引起你的食慾, 係燒左三四分鐘後, 終於食得, 牛味好濃! 油脂充滿左你的口腔中不停散發, 真係好好味其實食靚牛我唔太鐘意沾醬, D度好好有靚鹽同黑椒, 放少少落牛度, 更能吊起牛既味
所以今晚就約左朋友黎旺角食好野!!!
朋友介紹左食堅石燒, 話包我滿意喎
自助吧每位+$18
芝士韓式年糕-28
焗釀大蘑菇-$28
日本A4和牛肉眼蓋200g-$298
韓式厚切鰻魚飯-$98
總結石燒牛真係好好味, 石燒係堅的! 另外沙律吧好抵, 淨係食cocoberry既雪糕都抵返晒啦! 性價比高!