2023-02-16 110 浏览
每次約朋友食放題都好開心,可以食到多款不同種類嘅食物,今次就嚟到位於旺角大瀛喜日本料理,鍾意呢度食物選擇多,刺身壽司有好多選擇,地方寬敞,入座後用QR code落單好方便👍食物未到之前,我哋就去到自助區取小食,有大量炸物、冷盤、熱湯、甜品、水果及飲品等🤤刺身刺身有十幾款,我們點了三文魚、北寄貝、帶子及螺肉,刺身樣樣都好新鮮,鮮甜無比,食完一轉再一轉,好滿足👍紅燒乳鴿這個乳鴿值得推介,啖啖肉好入味,肉質鮮嫩多汁,好好味😋蟹黃膏蟹粥粥底軟綿綿,加入蟹膏煮又香又滑,蟹肉好實好多肉!炸物有榴槤炸彈、紫心香芋丸和芝麻雞翼,炸得香脆可口,榴槤有流心效果,每一啖都充滿榴槤香味,雞翼好香好惹味👍極尚磯煮凍鮑魚鮑魚煙煙韌韌,食到淡淡的清酒味道,好爽口!其餘嘅食物都好好食,最後食埋雪糕做甜品,呢一餐好滿足😋
刺身
紅燒乳鴿
這個乳鴿值得推介,啖啖肉好入味,肉質鮮嫩多汁,好好味😋
蟹黃膏蟹粥
粥底軟綿綿,加入蟹膏煮又香又滑,蟹肉好實好多肉!
炸物
極尚磯煮凍鮑魚
鮑魚煙煙韌韌,食到淡淡的清酒味道,好爽口!
其餘嘅食物都好好食,最後食埋雪糕做甜品,呢一餐好滿足😋