2022-11-20
上次食過吃扒的生酮餐真係好合口味,非常滿意,今次趁著生日黎試下佢扒的質素先😌周末晚市時間,一行3️⃣人黎到外觀以紫色為主色調,喜歡💜裝修走懷舊風路線,環境衛生舒適,座位寬敞🫶🏻4️⃣:3️⃣0️⃣前提供午餐,5️⃣:3️⃣0️⃣後提供晚餐餐廳提供生酮餐今次我地點左3️⃣個晚餐,每款均可加$2️⃣5️⃣轉套餐,附上餐包,餐湯及甜品==========🔹餐包圓滾滾大大個,麵包鬆軟綿密,甜度及濕度均適中配合牛油食令味道更上一層樓==========🔹餐湯(中式/西式)揀左西式羅宋湯餐湯足料不馬虎,有椰菜,薯仔🥔,洋蔥🧅,番茄🍅,紅蘿蔔🥕及牛腩等酸甜及鹹度跟稀稠度均適中,飲到微微胡椒香==========🔹20cm 吉列豬扒(配意粉/飯/薯菜,跟洋蔥汁) $118揀左跟薯菜,汁另上上檯時都幾震撼,2️⃣0️⃣cm長的豬扒炸至金黃色,配菜豐富,有薯條🍟,甘筍,西蘭花🥦,粟米🌽配菜新鮮,輕微調過味薯條炸得恰到好處,香脆夠粉重薯味豬扒足1️⃣吋厚,外皮香脆,肉質緊實爽彈有嚼勁,炸完都唔覺得乾,非常Juicy 而且豬香重,食完也不覺膩,滿意推介指數:9.5/10==========🔹熱熔芝士紐西蘭牛柳 (配意粉/飯/薯菜,跟黑椒汁)$188揀左7️⃣成熟,
周末晚市時間,一行3️⃣人黎到
外觀以紫色為主色調,喜歡💜
裝修走懷舊風路線,環境衛生舒適,座位寬敞🫶🏻
餐廳提供生酮餐
🔹餐包
圓滾滾大大個,麵包鬆軟綿密,甜度及濕度均適中
配合牛油食令味道更上一層樓
==========
🔹餐湯(中式/西式)
揀左西式羅宋湯
酸甜及鹹度跟稀稠度均適中,飲到微微胡椒香
揀左跟薯菜,汁另上
配菜新鮮,輕微調過味
薯條炸得恰到好處,香脆夠粉重薯味
推介指數:9.5/10
==========
揀左7️⃣成熟,以鐵板送上,牛柳賣相得體呈深深的坑紋,汁另上
由店員送上後再淋上淡色的熱溶芝士
牛柳厚切,肉質同樣爽彈緊實帶不錯的牛香,含豐富肉汁
芝士帶微香而不過鹹,再加入黑椒汁食係多層次的味道
推介指數:9/10
🔹辣番茄大蝦意大利粉 $88
意粉上放上一隻大蝦🦐及綠豆芽,賣相精美
意粉裡加入3️⃣隻飽滿的去殼蝦肉,車厘茄,青椒及菇
意粉軟硬及乾濕度適中,調味適中不過鹹,辣度偏高適合嗜辣人士
去殼蝦肉爽口彈牙帶蝦味,原隻大蝦口感相近而味道更勝一籌,大蝦外殼煎至香脆,蝦頭帶少量甘甜的膏
推介指數:8.5/10
🔹飲品:熱檸水
檸檬新鮮帶香而沒苦澀味
==========
🔹飲品:玫瑰蜜桃(跟餐另加$15)
朋友點的,用茶包沖製而成,朋友告知味道突出而不甜
🔹甜品:菠蘿味雪糕
雪糕上加入彩針,吃到淡淡的菠蘿香而不過甜
口感軟滑,非常不錯
埋單$5️⃣3️⃣3️⃣
整體用餐體驗非常滿意,無論選料,烹調技巧,味道均屬上佳水準,性價比極高
店員們親切有禮,會留意客人需要
要吃扒的話,「吃扒」絕對係一個好選擇