2023-05-08 3088 浏览
深水埗实在太多美食了,真系唔知食边样先好,今次终于有机会去依间劲多😋评价的雪山冰厅食,舖头位置并唔系位于深水埗最旺最多嘢食果边,但无损佢嘅人气.星期日下午六点多啲,已经坐了不少客人,舖位唔算大,但座位也宽躺舒适.食物叫咗常餐经典芝蛋牛肉汉堡配迷你肉酱意粉$60、咖喱吉列猪扒蛋包饭$68、上汤香菇浸时蔬(白菜)$35,饮品方面叫咗樽仔奶茶同埋热柠水,见炖汤都好似几受欢迎,于是叫一盅试吓,炖汤清润,材料充足,有猴头菇、鸡脚、瘦肉、红枣等,好有住家汤的感觉,芝蛋牛肉汉堡牛肉做到好淋身,芝士份量刚好,唔会好腻嘅感觉,面包软熟,中间夹住太阳🌞蛋,一咬蛋汁散去汉堡的每一个角落,juicy😋,肉酱意粉🍝虽然话系迷你,但其实个份量我觉得一啲也不迷你👍🏻,肉碎同个汁嘅比例做得几好,味道也调校得几好,咖喱吉列猪扒蛋包饭,猪扒两大块,外脆内软,唔会炸到柴皮咁,咖喱几香,带点微辣吊起个味,樽仔奶茶几香滑,而且卖相好有香港特色,整体来讲几好,价钱又大众化,性价比高,值得支持.#深水埗#yummy#性价比高#汉堡#芝士#牛肉#冰厅#茶餐厅#冰室#选择多#猪扒#咖喱#蛋#egg#🥚#奶茶#milktea#菜#cur
#深水埗#yummy#性价比高#汉堡#芝士#牛肉#冰厅#茶餐厅#冰室#选择多#猪扒#咖喱#蛋#egg#🥚#奶茶#milktea#菜#curry#カレー
  • 樽仔奶茶
  • 经典芝蛋牛肉汉堡包