2021-08-09 72 浏览
平時如果去中環食飯,好多時都係係SOHO果邊,但係今日想靜靜地食個飯,隨意行行行,行左上黎好少行過既結志街。見到有間簡簡單單既居酒屋就入左去😂估唔到呢到有2層,用曬日系既poster佈置😵同一般既居酒屋一樣,呢到有壽司、sashimi、燒物同埋炸物😍但估唔到既係……竟然中環地段……旺角價錢…本人覺得性價比都幾高😮以中環黎講蟹肉蟹膏軍艦、炙燒右口魚裙邊🍣:第一次試右口魚🤤比左口魚滑,燒一燒,油脂好正🤤蟹肉蟹膏軍艦每一啖都係蟹膏蟹肉,岩曬懶剝殼既我🤣清酒煮花蜆:入面花蜆既份量好足,好抵lol蜆食落幾鮮!清酒煮過黎味道好香濃,而蜆又令到佢好鮮甜,2者幾都夾🧐先$68😦日式炸豆腐:一份有成4大件,同男朋友一人食2件感覺都有點多😂鰹魚汁點綴左無咩味既炸豆腐,外脆內裡滑嘟嘟,面頭再加左柴魚片👍鹽燒油金魚🐟餃:魚皮同魚骨燒得好甘香,入面既肉又好滑🥰我真係好鍾意食,對女仔黎講唔膩又有omega3😂野菜天婦羅:入面有南瓜、茄子、冬菇😍食落好酥脆,覺得個炸漿調較得岩岩好,好奇問一問staff,先知佢話呢到既師傅係跟日本人學過師😲✨食物幾正宗,以呢個價錢係中環食真係幾訛算🤭

✨食物幾正宗,以呢個價錢係中環食真係幾訛算🤭