2017-10-19
<好少有地地方唔迫既放題 😂👍🏻>中環呢間大吉居酒屋其實開左成10 幾年 記得成8, 9 年前放題興起時食過一次放題 其實冇乜印象 但我記得印象係唔錯既🤔😃 今次甘啱喺中環揾食 朋友想食放題 於是就再臨大吉👍🏻 可能因為喺中環區既關係 佢地staff既服務都幾好 又有禮 經常換碟 整體俾食客感覺唔rush! 👍🏻 地方唔係好大 但感覺幾整齊舒服 ! 🤓 坐位都有卡位等等 走郎唔會勁迫 對放題黎講真係好少有 . 食物質素唔錯 星期一至四 260 蚊就可以食到唔少食物 . 唔可以講好多 但質素真係比較高👍🏻😍1. 刺身 三文🐟 希靈 北寄貝 大赤蝦 甜蝦 🦐連松葉蟹腳 🦀帶子 赤貝 油甘魚都有 都幾有驚喜🤓 而且不是罕貨 例如赤貝爽滑鮮甜 松葉蟹夠juicy甜味適中 , 北寄貝新鮮 , 大赤蝦啖啖肉等等 👍🏻 當然普通魚 好似d三文 吞拿🐟都厚切唔差其實就仲有壽司同手卷🍣 但真係食唔哂甘多 , 所以就冇叫 希望下次可以點下!2.熟食方面天婦羅 有 蕃薯🍠 秋葵 🌿海蝦 蟹鉗 🦀 等等 除左多選擇外 佢炸得好好 茨粉唔會太多 夠哂脆 入面既材料保留應有既水份 正!👍🏻
2.熟食方面
天婦羅 有 蕃薯🍠 秋葵 🌿海蝦 蟹鉗 🦀 等等 除左多選擇外 佢炸得好好 茨粉唔會太多 夠哂脆 入面既材料保留應有既水份 正!👍🏻😃
3. 串燒
雞軟骨夠爽脆😋🐥 翠肉瓜juicy上面仲加左牛油🥒 雞翼 都幾入味!牛舌就爽滑彈牙
4.熟食方面十分出色 好似韭菜花🌿炒鮑魚仔🍞🐟 首先估唔到有鮑魚食 夠哂煙靭彈牙 . 跟住用韭菜花炒夠哂鑊氣 好食 !
豚肉露筍串 都好正 🐖 用肥美豚肉包住爽滑露筍一齊食 夠哂層次感 又燒得好味👍🏻😋
燒銀鱈魚🐟 夠哂軟滑 用燒汁燒更香甜 不過小食多骨
其它仲有燒牛肉🐮 芝士燒蠔🧀 榴槤控既炸榴槤球 等等都十分出色
而出面可以自由拎甜品 都係布丁 蛋糕嗰類🍰🍮 仲會有haagendaz士多啤梨味雪糕🍓🍦 阿菠蘿 等等既雪糕 應有盡有
以260 蚊 環境舒服 食物有質素既放題 真係值得去下!😋
Score 平均分 <8/10>
Taste 味道:👍🏻🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
Address地址
#大吉居酒屋
中環威靈頓街52 至54 號somptueux central 2 樓
~~~~~~~~~~~~~