2020-10-05
難得老公幫手湊仔,今日就同媽咪撐枱腳疫情之後,外出食飯嘅次數少咗好多,就連媽媽生日嘅時候因為禁止堂食都冇特別慶祝,今日就同媽媽補祝生日,一邊睇海景一邊食鐵板燒餐廳位於30樓,可飽覽維港景色,主要以和式木系風格裝修,座位舒適,亦設有獨立房間,可供客人包廂gathering.餐廳提供好多不同嘅鐵板套餐,今次我哋選擇咗$1080/位既套餐,包括:前菜、沙律、龍蝦、白鱈魚、A5和牛薄燒、野菜、和牛炒飯及甜品。開放式廚房,即叫即煮非常新鮮!我哋一邊可以睇住廚師為我哋準備嘅菜式,令一邊可以睇吓夜景我同媽咪都最鍾意呢個鐵板燒龍蝦,用牛油同埋蝦膏去做個醬汁,龍蝦非常彈牙,鮮味多汁。白鱈魚好滑,肉質鮮甜,唔需要任何調味已經好好味A5和牛薄燒,裏面包着香蒜片,超好味😋,和牛好林好香又juicy 仲有龍蝦湯味噌湯,超級香龍蝦麵味,勁正仲食埋個炒飯真係非常滿足今餐完全啱晒媽媽食胃口,無論家庭聚會,情侶約會慶祝,朋友食飯,都好值得黎試吓,氣氛,環境同食物都非常好👍🏻
難得老公幫手湊仔,今日就同媽咪撐枱腳
和牛炒飯及甜品。
我同媽咪都最鍾意呢個鐵板燒龍蝦,
白鱈魚好滑,肉質鮮甜,唔需要任何調味已經好好味
仲有龍蝦湯味噌湯,超級香龍蝦麵味,勁正
仲食埋個炒飯真係非常滿足