2020-07-03
放假唔想留係屋企,又唔想自己煮野食,所以只好落街食個便飯,去返我食開既佳美,性價比極高海南雞飯,我地叫左個招牌去骨海南雞拼星級安格斯牛肉飯、特色青檸汁燒豬腩片飯,跟餐包老火湯,我哋再追加泰色生菜包,野飲叫左兩杯青檸梳打。客人唔多,所以食物好快就送到枱,次次食開海南雞飯,今次叫啲唔同既,果然依然有驚喜,海南雞拼安格斯牛肉,中西合壁,又估唔到幾夾幾好食,海南雞一如以往咁滑,好食。特色青檸汁燒豬腩片飯,個汁酸酸甜甜,又帶有少辣,有少少韓式醬汁既感覺,配合埋豬腩片,非常開胃可口,又一推介。反而個生菜包對比起個主菜就一般般,中規中矩咁,無任何驚喜,老火湯如是,雖然冇味精,但都唔係煲得好老。總括而然,主食高質,性價比高,糧尾恩物。