2020-10-06 50 浏览
講起泰菜 一定係諗起九龍城啦見到OpenRice嘅評價唔錯 所以今晚就約咗朋友喺度食飯泰東鴨肉生菜包平時生菜包都係食開豬肉 今次第一次試鴨肉本身以為會有騷味 但呢個完全冇 再加上佢嘅香料 炒得好香 用生菜包住就完全係perfect match 泰式木瓜絲沙律 一直以黎係其他餐廳食過既木瓜沙律都係酸辣味但今次食既木瓜沙律 魚露既味道比較突出 雖然我本身唔係特別鍾意魚露 但係辣味再加上魚露嘅鮮味 再配上木瓜絲嘅甜味 味道好有層次雞肉青咖喱每次食泰菜嗌青咖喱一定冇得輸 好鍾意青咖喱入邊嘅椰奶香 配埋飯/薄餅食都一流 好有衝動飲埋啲汁佢😂馬拉盞炒通菜送飯一流嘅家常菜 少少辣 好惹味👍🏻芒果糯米飯食完咁多鹹嘢 梗係要食返個甜野中和下啲芒果份量好足好甜啲 糯米本身已經甜甜地 有好香既椰漿味 今餐好滿足 而且價錢都好合理 會再幫襯!🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟Btw 題外話 呢間餐廳都幾vegetarian-friendly 都有幾多既choice
講起泰菜 一定係諗起九龍城啦

送飯一流嘅家常菜 少少辣 好惹味👍🏻

芒果糯米飯

食完咁多鹹嘢 梗係要食返個甜野中和下
啲芒果份量好足好甜啲 糯米本身已經甜甜地 有好香既椰漿味

今餐好滿足 而且價錢都好合理 會再幫襯!
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟