📌 LAB10 - 旺角亞皆老街8號朗豪坊10樓26號舖🗓(12/4) 星期三 ⏰ 晚上7點左右💈特式:長假期後要開始返工,所以要搵返d好野食去緩和返個心情,呢間LAB10位於朗豪坊,地理位置超方便,每次經過都見到好多人,今次特登早d book定位,今日終於可以試到喇。🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱食物:呢間餐廳係屬於韓式燒烤,可以選擇90分鐘放題或者散叫,放題就分有A/B/C三個等級,揀任何一款都會配埋D(任飲8款汽水/梳打),當然仲可以加錢飲埋E或F嘅酒精類飲品,而家等我同大家講下🍖味道先。Supreme Set - 我就揀左中間價位呢個B set,可以食埋C set嘅所有食物,種類就中規中矩,大約有40款食物,包括燒烤嘅牛/豬/雞/海鮮/蔬菜,加埋幾款熟食/主食/甜品,另外亦設有一個少少自助區比大家夾下前菜/沙律等等。咁多選擇,等我主力同大家講下有咩最好食/抵食嘅回本位啦:因為中間個set先會有牛肉類,所以叫得呢個set一定係主力食牛肉啦,當中最好食/最吸引就係美國安格斯牛肩肉同牛脊肉,安格斯肉味濃又唔會好多脂肪,唔會食到好油膩感;仲有佢地個韓式梨汁牛五花同厚切牛舌,都係必點,我覺得
📌 LAB10 - 旺角亞皆老街8號朗豪坊10樓26號舖
🗓(12/4) 星期三 ⏰ 晚上7點左右

🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱

咁多選擇,等我主力同大家講下有咩最好食/抵食嘅回本位啦:

因為中間個set先會有牛肉類,所以叫得呢個set一定係主力食牛肉啦,當中最好食/最吸引就係美國安格斯牛肩肉同牛脊肉,安格斯肉味濃又唔會好多脂肪,唔會食到好油膩感;仲有佢地個韓式梨汁牛五花同厚切牛舌,都係必點,我覺得質素比牛角仲要好。

我另外都有試佢地嘅豬同雞,當中佢地嘅韓式豬五花/柚子豬頸肉/韓式醬燒雞腎表現都好出色;

海鮮就一定係要狂食B set先有嘅廣島蠔/蜆,同C set都已經有嘅虎蝦,佢地d海鮮無論size同新鮮程度都好高質素,所以食海鮮一定最回本位。

蔬菜都有值得推介,就係牛油什菇,佢用錫紙兜裝住什菇,仲有一大舊香草牛油,牛油味好香濃。

☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛
飲品 : 飲品我就無加錢飲酒類,餐已經包左8款飲品,分別有正常可樂/無糖可樂,同埋另外6款果味梳打,我覺得柚子同菠蘿梳打都唔錯,仲可以揀冰量同甜度。

🍽環境:餐廳環境雖然唔大,但佈置好靚,整體亦好光猛整潔,坐位亦安排得幾鬆動,最讚係佢地個爐,雖然size唔算好大,但火力好夠,同埋個抽風就做得好好,真係完全唔覺有油煙味,食完之後都唔會覺得個身有味。

🤵🏻🤵🏻‍♀️🤵🏻‍♂️服務:店員服務都唔錯,餐廳係用QR Code落單都得,我亦鐘意佢地上菜好爽手,好快就有野食,而且無出現漏單/扣單之類情況。

💰💸價錢:埋單就$298一位再加一,價錢方面同坊間比都係差唔多,雖然食物種類唔算多,但佢地號食物質素同用料都比較好,而且味道都係高質,抵玩。

🐲💬總結:呢間韓式燒肉係正朗豪坊,交通十分方便,食物質素高,最緊要係唔重油煙味,我諗大多數人都唔會鐘意帶住陣油煙味行街,呢間就做得好好,食完仲可以香噴噴咁去行朗豪坊消化下。

推薦指數:❤️❤️❤️❤️❤️
2023-04-12