2022-08-15 24 浏览
我同男朋友都好鍾意食火鍋之前都試過去尖沙咀嘅牛品台式火鍋度打邊爐,都覺得非常好食😋於是我哋今日就再去棒場!每次去到牛品,都覺得裝修同環境非常舒適!自助食物區啲食物擺得好整齊,好方便客人去令自己想食嘅嘢!喺自助區喺自助食物區拎完我哋想食嘅嘢之後,咁我哋就叫返上次食過非常好食嘅西班牙栗飼豬梅花,可能因為佢係用栗飼嘅關係,啲豬又唔會有太多嘅脂肪,但係有好多肉汁,非常好食😋而西班牙栗飼豬五花亦同樣出色,同樣都係唔會太多脂肪同非常多汁!而澳洲M9和牛肩胛肉,食得出係真材實料,有濃郁嘅牛味!鍾意食牛嘅我食到停唔到口!之後終於上咗個湯底啦。湯底係鴛鴦火鍋有柴魚昆布鍋同埋豬肚湯鍋,兩個湯底都好好味😋柴魚昆布湯底好鮮甜而豬肚湯底好濃郁,同埋啲火鍋配料一齊食好好食😋最後我哋仲點咗五品墨魚仔 ,唔同味道擺埋一齊口感好豐富,蜆同蝦非常新鮮,花雕醉雞片雞肉滑同充滿濃郁既花雕酒香!花枝槳完全人工手打,放落去個鍋既時候,粒粒彈牙!最後不得不提心內美,真係好似佢個名一樣唔單止係靚,仲好清甜,係300零蚊嘅價錢就食到錦多野,真係好抵呀