餐厅: 一鼎‧台式火鍋 (屯門時代廣場北翼)
资讯:

2024-01-29 53 浏览
冬天最好就梗係食個暖笠笠嘅火鍋,今日就嚟試吓呢間一鼎台式火鍋💖膠原豬王骨鍋💖湯底用大量豬骨嚟煲,值得一讚係湯底足料火喉,好鮮甜直情可以就咁飲,搞到我都忍唔住飲多咗一碗湯😂💖台灣麻辣鴨血鍋💖台灣麻辣鴨血鍋真係一試難忘㗎🤤,湯底香辣得嚟唔會太辣,啱曬啲唔太食得辣嘅朋友。鴨血入味彈牙,加入啲青菜同豆腐,熱辣辣嘅湯一入口👄,暖呼呼嘅感覺瞬間由心窩流到全身💕。啲配料都超新鮮,仲有手工丸子🥢,啖啖肉香汁爆,想一試再試。仲有啲炸酥嘅香脆花生🥜,同埋中藥湯底嘅淡淡藥香,一路食一路過癮👍🏼。喺台灣街頭巷尾食到咁正嘅麻辣鴨血鍋,實在太幸福🥰!個人仲鍾意加多啲蔬菜🥬同鮮肉片,令湯底更加有層次。啲服務員態度都好好,成個用餐過程都舒服自在😊。以後如果再去台灣,一定要再去食!🍲💖雪白牛胸爽💖起初見到係奶白色以為係脂肪,點知食落相當有驚喜,爽爽地有啲似牛筋,但又唔韌,好有牛味👍🏽💖海鮮💖種類非常豐富,有大帶子,流心芝士蟹柳棒,爽彈水魷魚,花花八爪魚,鮮甜海蝦,黑魚片花,帆立貝
💖膠原豬王骨鍋💖
💖台灣麻辣鴨血鍋💖