2021-05-09
🙆🏻♀️迷你毛Minimal🙆🏻♀️➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖店舖入面一點都不迷你,每個角落各有特色😚,好適合三五知己或情侶黎聚餐。➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖食物方面🥰💛焦糖泡沫咖啡💛大愛表面燒到脆口既焦糖,每一啖都有脆脆既口感,配合奶泡同咖啡好夾👏🏻。💛伯爵茶牛奶咖啡💛中意飲伯爵茶既朋友仔千祈唔好錯過,清香既伯爵茶味唔係太甜,不錯👍🏻。💛炸雞煎蛋窩夫💛一上枱已經聞到超香的炸雞味🤤,切開炸雞裡面仲係Juicy架💦。配合埋個太陽蛋、糖漿同窩夫,哩個又咸又甜既組會係估唔到咁驚喜😍,超級好味🙌🏻。💛芫荽苗配辣汁大蝦扁意粉💛本人不是一個芫茜控🌱,但哩個絕對係可以一試😳。我食落口係感覺係無咩平時既青味,而且佢個辣度好野味,每啖扁意粉掛起哂汁🙈,蝦肉都好彈牙又大隻🦐。💛牛肝菌孖辮麵💛我自己係牛肝菌粉絲🍄覺得西餐有佢配Risotto或者Pasta都好夾。佢除左牛肝菌之外仲有好多蘑菇,個汁超滑身做得好好,配上少有既孖辮粉不錯😚💛Tiramisu💛我相信哩個一定係店入面既皇牌👑佢係顛覆咗平時我地對Tiramisu既認識😳,完全用另一個方式呈現出嚟,外觀望好似一個波波咁,女仔望到已經覺得好可愛💕。
食物方面🥰
💛焦糖泡沫咖啡💛
💛伯爵茶牛奶咖啡💛
💛炸雞煎蛋窩夫💛
💛芫荽苗配辣汁大蝦扁意粉💛
本人不是一個芫茜控🌱,但哩個絕對係可以一試😳。
💛牛肝菌孖辮麵💛
💛Tiramisu💛
講番個重點先😛,表面係好綿滑既cream cheese,裡面既蛋糕帶有好香既冧酒味,配上薄片朱古力還有一粒粒既脆餅,整個配搭都好出色😍,成件事睇得出師傅落左好多心機去整哩個甜品,如何保持原有既傳統之如又有破格既驚喜。
💛薄脆拿破侖💛
要數第二位既皇牌就實係佢啦🙆🏻♀️創意同貼心度都好高分🥰。
一向大部份有得食拿破侖既舖頭,都好難可以食得唔論盡😅,但係佢地就做到🤩。
師傅將拿破崙既部份做到超薄脆口,配上一層吉士醬一層榛子醬做夾心,表面仲有好多不同既果仁同脆餅,每一啖都可以食得好斯文又完美咁食到咁多層👏🏻👏🏻而且旁邊既雪糕都有小驚喜,表面灑左爆炸糖😝,食落超得意。女仔角度貼心度滿分❤️❤️。
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
無論係餐廳入面既飲品定食物,都會令人想一試再試😋。