2025-08-06
今日收工同班friend吹水,突然好想打邊爐,但成日食麻辣雞煲有啲悶,行過新都會見到「山見」個芫荽皮蛋豬骨鍋海報,好似好吸引咁,原來個湯底係期間限定,即刻同朋友入去試吓。我哋中午時段揀咗Level 3「極品吃到飽」港式情懷,呢個餐包咗港式小食,例如格仔餅、黑毛肚、點心等等,湯底係鴛鴦鍋另一款係椰子雞湯,湯底好清甜,因為用咗新鮮原隻椰青,仲有嫩雞件吊味,成班人未落料已經開始飲湯先。套餐最正係海鮮同牛上枱,松露墨魚滑她彈牙,牛同羊同朋友encore 咗兩轉,另外啲小食同炸物好出色,完全無hea你一上枱全部都係新鮮炸起熱辣辣,除咗可以qr code落單點你想食嘅嘢之外,出面仲有甜品區、飲品區、火鍋配料區、雪糕區等等,多款選擇真係食到飽到嘔🤣。最後要讚佢哋自家製飲品,最鍾意係白桃烏龍冷泡茶同鳳梨烏龍冷泡茶,好解膩唔會太甜。