2022-05-23 12 浏览
成日喺銅鑼灣覓食,就係冇試過呢間平時排晒長龍嘅拉麵🥵 放緊大假見到晏晝嘅時間竟然冇人排緊隊,即刻拉朋友入去試試佢😋嘢飲方面叫咗呢杯好girly既蜂蜜茶☺️芥末章魚,凍凍地食落去比較醒胃,章魚煙煙韌韌頗有口感。赤辛味噌沾麵($95) 湯底一上嘅時候,已經聞到好香濃嘅味噌味☺️ 欣賞佢湯底熱度十分夠,麵條亦係我鍾意食嘅幼麵,但卻好夠彈牙🤞🏻 溫泉蛋煮得啱啱好,有流心嘅效果🥰 叉燒亦都肥瘦參半,食落唔會太乾又唔會太油膩。 湯底嘅辣度係大部份人都可以接受嘅程度,非常適合平時唔係太食得辣又想過下癮既朋友!冠軍黑醬油拉麵($85)呢個黑醬油拉麵10分適合平時唔太好濃味既朋友,佢嘅湯底唔似平時出面食嘅拉麵咁濃稠,但味道十分鮮味,加上煮得好軟淋入味既豬軟骨,整體表現都不失所望。

嘢飲方面叫咗呢杯好girly既蜂蜜茶☺️

芥末章魚,凍凍地食落去比較醒胃,章魚煙煙韌韌頗有口感。

赤辛味噌沾麵($95)

冠軍黑醬油拉麵($85)