2025-05-14
好耐之前食過呢間飲茶覺得唔錯,原來係上環開左,環境都幾大又好闊落,服務員仲好有禮貌!😚紅油抄手(5件)($59)每隻都大大粒呀,皮薄入面又足料🤩🤩,仲有大大隻蝦! 醬汁唔太辣反而酸酸地好香醋味~😋前菜拼盤($149)呢個拼盤都幾抵食可以揀3樣小食,以為拼盤每樣都會細份啲點知份量一樣咁足😯😯。黑松露手斯雞黑松露味好出,食落味道好香,手斯雞斯到細細條亦夠嫩夠juicy,呢個配搭幾特別🤤🤤!心太軟豆腐粒豆腐粒真係好滑,炸嘅外皮好薄唔會一埋炸粉咁🤭。口感真係好細嫩同時又好香口😍芥末香脆萵筍呢個好開胃嘅涼菜,味道辣辣地幾刺激味蕾,但配搭萵筍夠爽口又好好味😚!鮮鳳梨咕嚕肉($138)咕嚕肉擺盤好靚味道好香😍,外脆內軟口感超好~ 味道酸酸甜甜唔會覺得漏,仲有我最愛嘅新鮮鳳梨好甜好juicy🍍松露炆伊麵($118)呢個真係好大盤🤩🥳 伊麵軟硬度啱啱好,松露就冇太重啦,但味道都好夠,每啖食落都幾豐富😋😋
紅油抄手(5件)($59)
前菜拼盤($149)
黑松露手斯雞
心太軟豆腐粒
芥末香脆萵筍
鮮鳳梨咕嚕肉($138)
松露炆伊麵($118)