2023-11-07 40 浏览
怖置日系,有漫畫牆紙、手繪畫等,比人一種好有活力嘅感覺。餐牌上肉類選擇自由度高,特別推薦佢嘅二人餐。我揀咗和牛套餐,菜式非常豐富,整體高質抵食😋👍🏻🌟和牛二人餐 $398🌟🥙是日前菜:有薑片、泡菜及竹筍乾,清爽開胃。🥙泡菜:唔會太酸,配肉配飯都好食。🥣味噌湯:濃郁味噌香氣。🥣昆布湯:味道較清新。🥩日本A4和牛肉眼:肉質鮮嫩,口感細膩,入口即化。🥩澳洲M6和牛頭脊:帶有淡淡甜味,散發出濃郁嘅牛肉香氣。🥩美國牛仔骨:肉質較結實,有嚼勁,入口肉汁四溢。🥓西京豆乳醃豬頸肉:肉質肥美、彈牙。🍗西京豆乳醃肉鷄肉:肉質非常嫩滑。🍙轉日本蛋紫菜飯 +$18🍙轉紫菜飯 +$8🍡是日甜品:甜品係紅豆雪米糍,甜度適中,紅豆餡口感綿密,外層雪米糍軟綿,好食😋🍺Orion The Draft Sakura Spring Limited $32:依款櫻花春季限定啤酒,帶有淡淡嘅櫻花花香,甜味幾出,清爽宜人。🍹冷泡玫瑰普洱茶 $15:茶香芬芳,口感滑順解膩。🧂另外有不同醬汁可以自由調配,有牛骨汁、和風沙律汁、日式肉汁、胡麻醬、韓國蒜香醬、壽喜燒汁、七味粉、鹽及黑胡椒。個人最鐘意牛骨汁,味道較甜身同濃厚,同燒肉好夾。
怖置日系,有漫畫牆紙、手繪畫等,比人一種好有活力嘅感覺。

🌟和牛二人餐 $398🌟

🥙是日前菜:有薑片、泡菜及竹筍乾,清爽開胃。

🥙泡菜:唔會太酸,配肉配飯都好食。

🥣味噌湯:濃郁味噌香氣。
🥣昆布湯:味道較清新。

🥩日本A4和牛肉眼:肉質鮮嫩,口感細膩,入口即化。
🥩澳洲M6和牛頭脊:帶有淡淡甜味,散發出濃郁嘅牛肉香氣。
🥩美國牛仔骨:肉質較結實,有嚼勁,入口肉汁四溢。

🥓西京豆乳醃豬頸肉:肉質肥美、彈牙。

🍗西京豆乳醃肉鷄肉:肉質非常嫩滑。

🍙轉日本蛋紫菜飯 +$18
🍙轉紫菜飯 +$8

🍡是日甜品

🍹冷泡玫瑰普洱茶 $15:
茶香芬芳,口感滑順解膩。

個人最鐘意牛骨汁,味道較甜身同濃厚,同燒肉好夾。日式肉汁鹹中帶微甜,混合胡麻醬,加少少壽喜燒汁都幾好食😝