2018-03-23 151 浏览
屋企人生日話想吃泰國菜,特意揀左自己公司附近的亞萊嘜嘜,貴為元朗最正既泰國菜,即使平日,未夠夜晚七點半,已經座無虛席,門口仲排左唔少客人。好在我一早攞定位,吾洗屋企人等,去到即刻可以叫定靚餸。泰式香芒蟹肉炒飯香芒蟹肉飯,香芒與蟹肉雖然只是放飯邊, 但這樣更加美味, 真·蟹肉舖滿飯面,見到都開心,飯粒獨立分明夠乾身, 最緊要有鑊氣又不油膩。清邁鐵板蠔仔蛋其實咁多樣,我覺得依樣最好食的,雖然又吾係話煮得非常有技巧。份量:一碟都真係幾大碟,夠4~5人食,d蛋同蠔仔堆疊左成個小山丘,份量幾慷慨。蛋唔算好嫩滑,但食落好濃蛋香味,加埋蔥末炒味道加乘!泰式肉碎生菜包本身叫生菜包都好怕會好似其他泰國餐廳咁食落會好鹹點知原來一啲都唔鹹 , 唔會好重口味食完都唔會口渴 !

泰式香芒蟹肉炒飯

清邁鐵板蠔仔蛋