2022-08-18 167 浏览
今日係旺角放工,同事就帶咗我去一間任食嘅韓式放題,兩個人加埋食咗$458又好味,又夠飽,性價比高嘅一間韓式餐廳韓膳宮 地址喺旺角通菜街1A-1L號 威達商業大廈 Deli2 1樓A舖。上到去餐廳地方都算闊落,而且裝修得好整潔,有好多卡位可以坐,感覺幾舒適。前菜方面有泡菜,大豆芽菜,生菜,食韓國燒烤一定要用菜包住食咁先正,所有前菜都係無限添加。食韓燒唔少得嘅梗係有牛肉,牛肉味重,又夠鮮嫩,仲有好多款牛肉可以選擇,其次牛仔骨都好好味,沒有醃製過食到原本嘅牛肉鮮味燒肉方面韓式五花肉,五花肉肥瘦均勻,入口肉質爽嫩多汁,五花肉燒到啱啱好仲出緊油香,用生菜包少少泡菜一齊食,將油膩感減少,而且又可以將個味道同口感層次提升。真係好好味。醬汁豬扒,豬扒醃到好入味,而且肉質比較滑,燒一陣已經香噴噴。豬大腸,豬大腸雖然比較肥膩,燒咗一陣將啲油份迫咗出嚟,味道真係特別香,雖然怕肥但係都食唔停口。雞腎,雞腎色澤紅潤,望落去好新鮮,燒到啱啱好,非常爽口,口感真係唔錯,而且亦都醃得好入味。醬燒雞髀肉,雞髀肉肉質好嫩滑,每一啖都食到滑脫脫嘅雞肉。去到食放題唔少得嘅梗係有刺身,刺身非常新鮮又夠凍,又鮮甜,我最鍾意食,食

上到去餐廳地方都算闊落,
而且裝修得好整潔,有好多卡位可以坐,
感覺幾舒適。
食韓燒唔少得嘅梗係有牛肉,牛肉味重,又夠鮮嫩
,仲有好多款牛肉可以選擇,其次牛仔骨都好好味,沒有醃製
過食到原本嘅牛肉鮮味

雞腎,
雞腎色澤紅潤,
醬燒雞髀肉,
雞髀肉肉質好嫩滑,每一啖都食到滑脫脫嘅雞肉。
去到食放題唔少得嘅梗係有刺身刺身非常新鮮又夠凍,又鮮甜,我最鍾意食,食完仲可以再叫
三文魚嘅油份同比例又夠平均,配埋Wasabi加豉油冇得頂

仲有好多其他食材真係寫到寫唔晒,
任食性價比真係好高,食物質素都唔錯。