閒日,住九龍城的朋友介紹餓底來UG kitchen吃個lunch set + 自助沙律&甜品bar。看了看menu,餓底跟朋友都選了廚師推介的有機走地雞&有機豬扒,感覺食材靚啲😌落完order就向沙律吧出發,沙律有羅馬生菜、牛油生菜兩大盤,酸蘿蔔青瓜&吞拿魚意粉,中間有紫洋蔥、青瓜、車厘茄&紅腰豆,又有四種沙律醬汁選擇餐包都有三種,可以配野菌忌廉湯👍🏻沙律砌出來幾靚仔,食落都好新鮮,吃了三round!餐湯看上去平平無奇,但味道幾驚豔!菇菌味恰到好處,忌廉湯完全不膩,餓底飲了兩碗!餐包可以自助烘熱,熱辣辣食十分正!果香甜燒汁有機走地雞飯:朋友說這個雞不肥膩,肉質結實得來帶點嫩滑,餓底試了一舊,雞皮下是沒有肥膏的,Good呀!蒓豚有機豬扒洋蔥汁意粉:跟湯一樣,賣相感覺普普通通,但味道一流!豬扒薄薄地肉質幾好,洋蔥汁並非茶餐廳吃到的那種,調味比較精緻,超級美味!意粉也很有誠意,炒過,充滿蒜香!整碟應該都沒有味精,因為餓底吃完沒有口渴!甜品:主要是各款奶凍,有9種口味!我們試了很多,雲呢拿、藍莓、薄荷朱古力、抹茶(沒有全部都拍照),餓底特別喜歡雲呢拿&薄荷朱古力😋咖啡:即磨的黑啡,幾香,咖啡奶

餐包都有三種,可以配野菌忌廉湯👍🏻

咖啡:即磨的黑啡,幾香,咖啡奶份量慷慨!

總結:任食沙律甜品,主菜質素高,食左咁多野,仲要坐左幾個鐘,每人都只是$118,性價比極高,朋友無介紹錯,可以encore!