2018-02-06
鮮肉小籠包食上海野最出名一定係小籠包, 佢一籠既價錢唔算貴, 最重要係個內涵丫嘛, 一夾就已經FEEL到佢入面D湯已經流緊去個底, 就馬上用湯匙接住, 入面既湯勁有鮮味!! 加上佢皮薄既關係, 所以唔會食到一塊好厚既皮, 特別係D接位!! 韭菜水餃6件一黎到綠色既, 唔通係用韭菜造既皮? 果然諗得冇錯, 佢既韭菜水餃連個皮都係韭菜做, 所以青BB咁樣, 我就覺得白雪雪好睇D, 但係味道上黎講呢隻水餃既韭菜味道比起白雪雪既更重, 個皮都已經有味道!! 點埋佢呢個辣汁一齊食就岩岩好!花雕醉雞食上海菜點可以唔食花雕醉雞, 佢呢度係一隻脾既份量, 上台既時候仲係有酒係個度浸住, 花雕酒香四散, 最最最正既就係個雞皮, 平時我都唔食雞皮, 但係佢個雞皮真係太入味, 但係又冇花雕酒既苦澀味道!! 涼菜我最鐘意就係呢個薑茶湯丸一上黎就好香既薑味, 心擴神怡, 湯丸甜甜的同個薑茶味道好夾!! 加上湯丸十分足料, 正
鮮肉小籠包
韭菜水餃6件