“牛”字開頭嘅餐廳實在太多,朋友有個疑問係我哋究竟有冇食過呢間”牛品”,我印象中係冇食過嘅,今次第一次食,主打台式火鍋,非常有驚喜,無論環境、火鍋食材、湯底、小食喺我心目中都幾高分!! 🔘湯底有10款湯底選擇,最後揀咗酸菜白肉鍋➕元氣養生鍋,湯底好足料,又有肉片又有雞喺裏面,自己鍾意酸菜白肉鍋多啲,酸酸地好開胃,養生鍋因為有花旗參,滾得耐會好有花旗參味,未必人人都鍾意呢隻味!! 🔘肉類有多達七款牛肉嘅選擇,食得呢個餐當然主力食澳洲M9和牛肩胛肉,薄切大塊油脂均勻,唔使10秒已經食得,好正所以不斷encore呢款牛,另外都試咗頂級美國肩胛肉、安格斯一口牛同埋西班牙豬梅肉,其實都好食,鍾意食肉嘅朋友嚟到呢度會好開心!! 🔘海鮮每位送一隻嘅新鮮鮑魚,大隻厚肉彈牙唔韌,青口、海蝦同蜆就任食,海蝦幾鮮甜有encore左一round!! 🔘台式小食選擇非常多,本來只係打算試吓幾個小食,但食完又覺得質素唔錯,再嗌下其他,包括麻辣鴨血、台灣腸、鹽酥雞、墨魚仔、椒鹽蝦、地瓜球、肉臊飯、豬手、牛三寶、蔥油餅等等數之不盡,食食下懷疑自己係咪去咗台灣夜市!! 😂😂🔘丸類/蔬菜唔少台灣直送嘅食材如台灣苦瓜、水蓮

🔘湯底

🔘肉類

🔘海鮮

🔘台式小食

🔘丸類/蔬菜
唔少台灣直送嘅食材如台灣苦瓜、水蓮菜、燕餃、蛋餃等,真心今次冇咩喺出面攞嘢食,俾啲小食同M9和牛霸住咗個胃!! 🤣🤣

🔘飲品
飲咗兩款唔同味道嘅芋蝦,另外無糖嘅桂花烏龍幾清新好飲!!

🔘環境
好闊落乾淨,任食火鍋來講坐得好舒服,隔板係實色唔係透明,食嘢嘅時候完全見唔到隔離枱!!

🔘價錢
叫咗”牛御品”套餐,17:00-19:00入座每位$299,食120分鐘,鴛鴦湯底+$50

性價比幾高,比起一般任食火鍋多嘢食~