2019-08-12
呢排試咗幾間立食都好出色,又平又好食,今次試嘅呢間,係尖沙嘴新開嘅,新張期至到15號好似仲有9折㖭。我同友人都係主攻omakase,分別叫咗壽司盛10件,同刺身盛12切。壽司盛10件 $298 比起平時食完一件先上另一件,呢到可能由於係立食,師傅會勁快手,基本上同時會見到2-3件壽司,趕時間都食得。阿根廷赤蝦 肉質鮮美,口感彈牙。牛鰍魚 第一次聽呢款魚,上網搵搵資料先見到日本人會稱佢做「夏天嘅河豚」,油份較少,爽滑鮮甜 (off topic 佢細條時係公,長過40cm就會變乸,好有趣)。油甘魚 味道甘甜,面頭配上柚子,油香之上多了一份清新。深海池魚 師傅竟然將深海池魚整成卷物咁,一層深海池魚一層紫菜,口感分明。北海道海膽 海膽份量唔少,食落好濃味,又夠哂creamy。金目鯛 上面鋪住柚子啫喱呢個食法都係第一次見,比起平時就咁落柚子,口感上增添咗層次。雪花拖羅 除咗雪花肥牛外,原來拖羅都有雪花拖羅,從賣相已經睇得出油脂分佈平均,入口即溶,口中滿佈油香。火炙帶子 帶子好肥美,燒一燒更香,配上爽脆紫菜,好好食。火炙左口魚邊、火炙三文魚 兩款都用上自家秘製醬汁嚟燒,比平時就咁燒多出一份提鮮感,
油甘魚 味道甘甜,面頭配上柚子,油香之上多了一份清新。
唔駛加一服務費,9折後,埋單2人約$630。
如果你鍾意睇我嘅食評,不妨關注我,支持吓我,謝謝你☺️💕