# #元朗 @minibangkok🤤睇完中醫, 本想食個下午茶再回家, 點知...失預算喇....怎麼下午茶都這麼大份! 😱🤔初時本想一人一份午餐, 再加個沙律, 點知下午茶都成份午餐咁大份, 抵到一個點! 🥩泰式燒牛柳配木瓜沙律 $45  辣度可選! 牛柳足有一大碟, 燒得焦香, 有咬但不硬, 肉味香濃, 泰式沙律唔會太酸, 正好! 🫖下午茶額外優惠, 我選了豬及雞串燒 29/2串 ~ 肉又厚又嫩, 味道還真不錯, 超抵食! 🌟星級午餐: 🐖風味豬頸肉配無骨海南雞, 油飯 $71 ~ 豬頸肉份量頗多, 海南雞一半脾一半胸, 油飯唔會好油, 無用薑黃粉添色, 性價高!🦐泰皇咖喱炒蝦 $121 ~ 蝦有2大隻啊! 可選配飯、薄餅2件、蒜蓉包3件! 絶不欺場, 蝦超大隻, 又爽又彈牙, 咖喱味香濃, 有濃濃蛋奶香, 配著又香脆又熱辣辣的薄餅同食, 十分讚! 🥭芒果沙冰 & 芒果椰汁沙冰 @$20 ~ 唔會好甜, 好香芒果味, 用料好足! 🥭小曼谷原隻芒果糯米飯 $76 ~ 糯米飯香軟, 芒果香甜, 椰漿又濃又滑, 為完美的一餐劃上完美句號! 🤭原來已開業4年, 遲少少再約表妹們去再食過!
# #元朗 @minibangkok

🌟星級午餐:

🤭原來已開業4年, 遲少少再約表妹們去再食過!