2018-05-14 56 浏览
圓山台灣料理位於尖沙咀美麗華旁邊,位置確實方便就腳,早知黎食過午市,不但抵食,食物質素及味道甚至比米芝蓮中菜好,所以今次特登黎試下晚飯既水準。侍應既服務態度一如既往咁友善,笑容可掬,而顧客中亦有不少是年輕情侶!《晚市套餐》套餐真心非常抵食! $328 可以自選四道菜,好多重點菜式都可以選擇到,相當吸引!先來前菜有爽口青瓜開開胃~《豆辨鮮魚》初初以為係麻婆豆腐,細看之下發現係我點既魚!面層既豆腐肉碎配飯食一流,而下層既魚雖然經過煎香,但唔會被上層既汁焗到毫無口感~《三杯雞》食台灣料理當然唔少得三杯雞!呢度既三杯雞下飯一流,麻油醬油份量恰到好處,雞件嫩滑惹味。《咕嚕黑豚肉》夏天最想食酸酸甜甜既野,咁呢個咕嚕肉就最好不過!黑豚肉有別於一般豬肉,肉質更細緻嫩滑,肉味較突出。《台式小炒》《極品流沙包 $35》不能錯過既仲有流沙包,每件都非常流心。見到流沙包既餡金黃色澤,已經垂涎欲滴!流沙餡不會太濃或太稀,質感滑溜而帶咸蛋黃香,味道偏甜。最後仲有足料紅豆沙,呢餐飯真係好唔錯又抵食!我同朋友都食得好滿足!
《晚市套餐》

先來前菜有爽口青瓜開開胃~

《豆辨鮮魚》

《三杯雞》

食台灣料理當然唔少得三杯雞!
呢度既三杯雞下飯一流,麻油醬油份量恰到好處,雞件嫩滑惹味。

《咕嚕黑豚肉》

《台式小炒》