2018-11-21
超級推介勁高質素嘅午市套餐❤️其實喺度食之前食過一次夜晚 不過如果就到時間嘅話 食佢哋嘅lunch係會抵非常之多🤩因為一個lunch set係包一個前菜 一個意粉同埋一個甜品🤤全部都係同夜晚單叫嘅一樣 不論係分量或者味道!!!🔹✏️Andrea's Cold Cut冷盤嘅parma ham份量勁多!其實我一向麻麻地parma ham因為覺得佢有一陣味 但係呢個竟然食落完全冇😧 而且味道唔會係得個死鹹嘅感覺😌但個芝士就唔係我杯茶🤧食落好鹹而且好乾 我鍾意就咁食個parma ham或者夾落個前菜麵包度🤣(好啦我知我應該係糟蹋左個parma ham🤣)🔹✏️Beef Tongue另外仲揀咗個牛舌🐮又係full size超多片🤩其實真係好抵🤩切得好薄身 但係食落又會有種彈牙嘅感覺 幾有口感 推介❤️🔹✏️Classic Lasagna超級邪惡嘅千層麵🤩芝士落得超多 所以熱辣辣上枱嘅時候一畢起係會見到強烈嘅芝士拉絲🧀🧀!!個醬汁好濃郁 食落嘅牛肉味都幾重 pasta嘅質地都係會偏彈牙 不過千層麵呢隻食落就冇佢另外嗰啲pasta咁feel到個種彈牙感 整體係好好食嘅🤩🔹✏️Green Tagliatelle
✏️Andrea's Cold Cut
✏️Beef Tongue
✏️Classic Lasagna
🔹
✏️Green Tagliatelle Gorgonzola
呢個綠色嘅芝士寬麵 係落咗菠菜同埋藍紋芝士去整 然後pasta上面仲會灑上少少合桃碎😌最鍾意佢pasta嘅質地 好又咬口完全係手工制意粉嘅精髓🤤個醬汁係超級濃郁 每一條麵上面都會沾滿芝士醬🤪不過唔知係唔係藍紋芝士本身係咁嘅味 我食到有一陣味味苦味 而嗰陣苦味係會越食越感覺得到 所以有啲扣分🤥🤥
✏️Tiramisu
雖然呢間餐廳嘅手工意粉真係做得非常之好 不過甜品控始終呢度嘅甜品先至係最最最最吸引到我嘅原因😚
lunch set係仲要包埋一個同單叫一樣份量嘅甜品 真係抵到笑出嚟🤣
Tiramisu嘅忌廉真係做得超級無敵霹靂creamyyyy 咖啡味濃之餘 仲多左陣好濃厚嘅蛋香 不過今次食呢個覺得比灣仔嗰間甜啲 但我係完全接受到🤣真係好好好好食🤤誇張都要講多次 真係我食過最好食嘅tiramisu🤩❤️❤️❤️