2023-08-28
魚一係元朗個時已經好多人食,終於開分店係銅鑼灣,緊係即刻去試下啦~去既時間唔係好多人所以安排左張大枱比我地,menu選擇好多,感覺上比元朗店更多野食,空間亦都感覺闊落,點左幾款野食試下~👉🏻單點壽司(玉子 ,吞拿魚赤身,馬刀貝,玻璃蝦 ,三文魚腩,魷魚)壽司基本上都唔會輸😆飯既size適中,魚生都好新鮮👉🏻活赤貝壽司開頭以為就甘兩件赤貝壽司,但係師傅連裙邊都做左兩件軍艦出黎,$58黎講抵食!赤貝又爽又鮮,好味~👉🏻軟殼蟹卷呢個都係唔會輸既壽司款,一口一件,魚一既卷物有好幾款,下次再試下其他😆👉🏻刺身三點盛有3/6/9點既刺身盤,我地叫左個3點盛試下,刺身整體好新鮮同厚切,每款有2-3件,兩個人食剛好,海膽亦都好鮮味👍🏻$158有埋中拖海膽黎講cp值高👉🏻喬麥冷麵$38份量中規中矩~勝在抵食😆👉🏻蟹子沙律正常水準,不過份量都算幾大兜~👉🏻明太子玉子燒呢個有驚喜,推薦菜式,咬落去明太子微鹹配埋蛋卷好出色👍🏻仲有另多幾款下次可以再試埋單2個人連埋加一 $6百幾蚊,但已經叫左好多野,cp值黎講同元朗分店一樣高😆質素亦都合乎水準,唔想去到元朗咁遠就去銅鑼灣試吓~
,終於開分店係銅鑼灣,緊係即刻去試下啦~
👉🏻單點壽司
(玉子 ,吞拿魚赤身,馬刀貝,玻璃蝦 ,三文魚腩,魷魚)
壽司基本上都唔會輸😆飯既size適中,魚生都好新鮮
👉🏻活赤貝壽司
👉🏻軟殼蟹卷
👉🏻刺身三點盛
👉🏻喬麥冷麵
$38份量中規中矩~勝在抵食😆
👉🏻蟹子沙律
正常水準,不過份量都算幾大兜~
👉🏻明太子玉子燒